StoryEditorOCM
Splitreakcija

Splitska Lučka uprava: ‘Bojan Ivošević ratuje sam sa sobom! Imamo nezabilježenu situaciju u povijesti grada‘

Piše Split SD
18. svibnja 2024. - 18:28

Lučka uprava Split reagirala je "na istup splitskog dogradonačelnika Bojana Ivoševića i prijavljivanja inspekcijama od strane Grada za radove na Rivi unutar lučkog područja Lučke uprave Split".

Doznali smo tko je u pravu oko radova u centru Splita zbog kojih ‘ratuju‘ Ivošević i Mihanović: ‘Prekoračili su ovlasti‘

Ivošević šizi jer im za osposobiti javni WC treba građevinska dozvola, a sezona samo što nije. Ovo je pozadina apsurda

Priopćenje ravnatelja Vice Mihanovića prenosimo u cijelosti:

"Dogradonačelniku drugog najvećeg grada u državi trebalo je tri godine da savlada funkcioniranje vertikale u javnom prostoru, prelazeći sa stupića na boriće (a i u tome je bio neuspješan). Nekim čudom je preskočio koštele, možda jer je on kandidat bez kompromisa. Po svemu sudeći, sada je prešao na učenje horizontale, pa je započeo s radovima na održavanju kabelske infrastrukture u Gradskoj luci.

Tako imamo nezabilježenu situaciju u povijesti Splita da osoba koja bi trebala brinuti o razvoju grada lažno prijavljuje Lučku upravu Split, koja ulaže u grad, za nezakonite radove. Međutim, sve inspekcije su ga demantirale, utvrdivši da nema nikakvih propusta.

Osim toga, naredio je splitskim pomorskim redarima da izađu iz svojih zakonskih ovlasti i zloupotrijebio položaj i ovlasti (članak 291. Kaznenog zakona), što je također utvrđeno od strane inspekcije jer za ove radove nisu nadležni. Da ne bude zabune, što se mene tiče, ovo nije nikakav rat između mene i Ivoševića (čitaj Grada) jer uređenje luke znači uređenje grada, a Lučka uprava Split realizirala je projekte u vrijednosti nekoliko gradskih proračuna. Ovo je rat Bojana Ivoševića samog sa sobom", poručuje Mihanović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 05:45