StoryEditor
SplitPODJELA PODUZEĆA

Splitska građevinska tvrtka ‘Lavčević‘ uskoro će dobiti još jednu tvrtku kćer sa sjedištem u Zagrebu i temeljnim kapitalom od gotovo 23 milijuna kuna

Piše Gordan Zubčić
28. srpnja 2020. - 08:19
Duje Klarić/HANZA MEDIA

Građevinska kompanija "Lavčević" uskoro će dobiti još jednu tvrtku-kćer, imenom "Montmontaža projekti", koja će biti utemeljena podjelom središnjeg poduzeća i imat će temeljni kapital od gotovo 23 milijuna kuna, za koji će se iznos smanjiti "Lavčevićeva" novčana "baza".

Nova tvrtka za inženjering i izgradnju imat će sjedište u Zagrebu, a na njezinu čelu bit će Mirela i Darijo Lisičar, kći i sin Nikole Lisičara, dugogodišnjeg vlasnika i čelnog čovjeka "Montmontaže", koji je preminuo krajem 2015. godine od posljedica atentata. Ako "Lavčevićevi" dioničari na svojoj skupštini zakazanoj koncem kolovoza prihvate prijedlog, treći član Nadzornog odbora tvrtke-kćeri trebao bi postati Petar Antić, umirovljeni direktor spomenute splitske građevinske tvrtke.

- Dioničari "Lavčevića" zadržat će svaku dionicu u toj tvrtki, nominalne vrijednosti 250 kuna, i za svaku vrijednosnicu preuzeti i po jednu dionicu društva "Montmontaže projekti", u nominalnom iznosu od 50 kuna. Svi koji posjeduju dionice "Lavčevića" dobivaju i dionice u "Montmontaži projekti" u istom omjeru - navodi se u pozivu na skupštinu.

Zanimljivo je spomenuti da će nova tvrtka nositi ime kao i poduzeće koje je nastalo iz nekadašnje "Montmontaže", ali je nakon stečaja bilo ugašeno prije šest godina. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. listopad 2020 21:27