StoryEditorOCM
SplitJOŠ I OVO...

Splićanka u centru grada ostala bez gotovine, krenula u potragu za bankomatom, a onda je ‘probila‘: Pa je li moguće?

Piše Mia Uzinić
2. veljače 2024. - 22:07

Jeste li znali da je Dioklecijanova palača stavljena na UNESCO-ovu listu radi nevjerojatne očuvanosti palače, a ne manje važna stavka koja je utjecala na ovu odluku je i činjenica da ljudi kontinuirano žive u zidovima palače, od antičkog doba pa sve do dana današnjeg.

Da nije bilo života koji se održao u staroj gradskoj jezgri, Dioklecijanova palača danas bi bila najobičnija ruševina, a eventualno bi neki odlomljeni dio njezinih zidova bio izložen u Arheološkom muzeju. 

Danas kada se šetate starom gradskom jezgrom, čini vam se kao da života tu više uopće nema. Istina, ljeti nam je previše ljudi, zimi nam je premalo ljudi, uvijek netko nešto grinta, nikada nam ništa ne valja.

Ali situacija u centru stvarno već pomalo postaje apsurdna. Jutros nam se tako javila jedna grintava čitateljica koja se zatekla u centru grada bez gotovine, a kada je krenula u potragu za najbližim bankomatom svoje poslovnice shvatila je da će do njega morati prošetati punih 1,8 kilometara, barem tako navodi Google mapa. 

image

Zaba bankomat kraj Kalete

Mia Uzinić

- Ja sam jednostavno probila! Pa je li moguće da je meni iz centra grada najbliži bankomat na "Auto Hrvatskoj"? Je li stvarno do toga došlo? Super je bilo kada su makli sve one štandove, ali ovo je sad postalo previše. Otišli su kafići, dućani, trafike, pošta, banke, galerije pa je li stvarno moraju otići čak i bankomati? Nije mi jasno koji je cilj? Je li cilj od centra grada napraviti sterilnu operacijsku salu bez ljudi, bez šušta i gušta? - pita se uznemirena čitateljica.

image

Zatvorena ZABA na Rivi

Mia Uzinić

I istina je, brojni bankomati više nisu u funkciji, ne rade bankomati Zagrebačke banke na Rivi, kao ni poslovnica, a gotovinu jutros nije bilo moguće podignuti ni na bankomatu pored kultne "Kalete". 

image

Zatvorena poslovnica i bankomat na Voćnom trgu

Mia Uzinić

PBZ poslovnica na Voćnom trgu dugo je zatvorena, a zatvoren je i bankomat u blizini HNK.

image

Ne radi ni OTP

Mia Uzinić

OTP poslovnica na Rivi ne radi, ali barem je njihov bankomat u funkciji. A ovo su samo neki od bankomata koje smo uspjeli uočiti. Grad je zato prepun onih žutih i plavih koji uzimaju veću proviziju kako bi turisti što skuplje "platili misu". 

image

Bankomati za turiste

Mia Uzinić

Nije ni čudo što život bruji, i to previše, samo tijekom ljetnih mjeseci s obzirom na to da je većina sadržaja osmišljena i postavljena samo da što više odere goste, a domaće ljude ko šljivi. Pouka ove cijele priče je da pripremite gotovinu prije odlaska u centar grada, dok još imate išta za obavit u njemu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:59