StoryEditorOCM
Splitpoštenjačina

Splićanin već oplakao izgubljeni novčanik, a onda je dobio poziv: Sam Bog ga je poslao, zagrlio sam ga čim sam ga vidio

Piše Mia Uzinić
12. travnja 2024. - 20:46

Ovaj sunčani petak uljepšala je i jedna topla ljudska priča koja svjedoči da ljudska dobrota ne poznaje nacionalnost, vjeru ni boju kože. Javio nam se Splićanin I. Č. čiji je novčanik pronašao Nepalac K. K. koji radi kao dostavljač.

- Kupujući građevinski materijal izgubio sam novčanik u kojem su se nalazili osobni dokumenti, bankovne kartice, ali i poprilična količina gotovine, rekao bih da je bilo dovoljno novaca za pokriti pola mjeseca životnih troškova.

Vratio sam se u "Bauhaus", gdje sam kupio spomenute stvari, ali novčanika nije bilo. Odmah sam kontaktirao banku i blokirao kartice, bio sam pod ogromnim stresom. Nazvao sam I. policijsku postaju kako bih prijavio slučaj, oni su mi kazali da će me kontaktirati ako se netko javi da je pronašao moj novčanik - započinje priču I. Č.

Pola sata kasnije dobio je poziv koji ga je itekako obradovao i vratio mu vjeru u ljude.

- Zvali su me i kazali da je novčanik pronašao Nepalac koji radi kao dostavljač te mi rekli da požurim jer moraju utvrditi sve detalje. Došao sam u policiju i zagrlio nalaznika čim sam ga ugledao.

image
Privatni album

Ušli smo zajedno u sobu, a novčanik je bio na stolu. Policajci su mi rekli da pogledam je li sve u njemu, ja sam potvrdio da jest. Ponovo smo se zagrlili, slikali, a dao sam mu i nagradu jer je tako dobar čovjek da mu pomognem. On radi za siću, a od te mižerije koju dobije othranjuje cijelu svoju obitelj u Nepalu - kaže I. Č.

Zahvalio je i policajcima, a razmijenio je i kontakt sa svojim novim prijateljem.

image
/Shutterstock

- Razmijenili smo brojeve, naći ćemo se ponovo na piću ili nekom druženju. Rijetko se primjećuju dobra djela, uglavnom je sve puno negative. Ti ljudi dolaze iz daleke zemlje kod nas i cijene stvari koje mi uzimamo zdravo za gotovo. Dečko radi pošteni posao za sitniš, ma sam Bog ga je poslao! Uvjeren sam da je nalaznik bio netko drugi da ne bi bio ovako lijep završetak - zaključuje naš sretni sugovornik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:28