StoryEditorOCM
Splitgloba

Splićani kažu da grad nikad nije bio prljaviji i da je sve puno smeća. Doznali smo broj kažnjenih za krivo odlaganje

Piše split sd
17. kolovoza 2023. - 20:51

Mnogi Splićani primjećuju da je sezona dovela i plimu smeća u njihov grad. A to je - kao i sve - najvidljivije u samom centru grada.

Više nikome nije čudno vidjeti crne kese, iz kojih dopire smrad konzumiranih, usaftanih delicija, naslonjene na antičke zidove, ostavljene po kalama ili odložene u voltima. 

Jasno, sve se to u nekom trenutku pokupi. Ali, prije nego što se to dogodi, gradom dominiraju ružne scene.

A kako bismo saznali koliko je kazni naplaćeno za ovakvo nepropisno odlaganje otpada u gradskoj jezgri, dana 28. lipnja smo poslali upit voditelju Odsjeka za redarstvo Grada Splita Josipu Gabelici. S obzirom na to da nismo dobili odgovor, upit smo ponovili 12. srpnja. Budući da nam ni na to nije odgovoreno, bili smo primorani obratiti se službeniku za informiranje u Banovini Denisu Krniću

On nam je - zaista po hitnom postupku - ispostavio, tj. proslijedio odgovor dotičnog Gabelice (koji tvrdi da je na predmetni upit odgovoreno dana 13. 7. 2023.; što mi nemamo u našoj evidenciji).

U svakom slučaju, do sredine srpnja je za ovaj prekršaj napisano sedam kazni, a od tada je ispostavljeno još 10 ovakvih; dakle, ukupno 17.

Je li ovo puno ili malo - neka građani sami prosude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 23:23