StoryEditorOCM
SplitVEĆ JE UPOZORAVAO

SDP-ov vijećnik optužuje Grad za neselektivno postupanje u Vili Dalmaciji: ‘Krivim ih i za nelegalnu gradnju‘

Piše Split SD
15. veljače 2023. - 21:55

SDP-ov vijećnik Davor Matijević još je prošle godine upozorio Grad da BATT i Hvidra imaju nezakonite ugovore o zakupu prostora u kompleksu Vile Dalmacije.

- Bivša gradska vlast dala im je ugovore sa zakupninom od nula kuna što zakon uopće ne poznaje stoga su ti ugovori bili nezakoniti od prvog dana. Ugovori su im tad bili već i istekli, a Grad se uopće nije očitivao je li im žele produžiti ugovor, ponuditi novi ili ih iseliti.

Također sam upozorio na mogućnost nelegalne gradnje na mjestu staklenika u Vili Dalmaciji što je inspekcija i potvrdila. Grad Split i gradske službe smatram krivima za ove situacije, a krivim ih i za nelegalnu gradnju jer udruga BATT ima dopis Grada u kojem im dozvoljavaju početak radova te im na neki način priznaju i ulaganje od 40.000 eura. Što se tiče samog korištenja kompleksa Vile Dalmacije, ono se treba razmotriti i bolje isplanirati.

image
Duje Klarić/Cropix

Razumijem da je specijalna policija BATT željela tamo imati svoju prostoriju jer su upravo od tamo kretali u vojne akcije i da je to bilo pravno regulirano, ne bih imao ništa protiv.

Za Hvidru s druge strane Vila Dalmacija nije imala nikakav povijesni značaj, a još manje ima HNK koji koristi objekt u kompleksu koji se nalazi u katastrofalnom stanju.

Očekujem od gradonačelnika da se i njima otkaže zakup, ali i da se preispita korištenje MediLS-a koji navodno koristi puno veći prostor nego mu ugovorno pripada. Kad uvodimo red, onda to mora biti neselektivno - smatra Matijević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2023 04:00