StoryEditorOCM
SplitGotovo je, gotovo

Pratili smo pozorno radove na novoj, velikoj splitskoj garaži i imamo dobre vijesti: možete stati u red za predbilježbe!

Piše Mario Matana
21. svibnja 2024. - 17:41

Ako vam se čini da projekt izgradnje garaža u Dobrilinoj nekako zapinje, šepa, vuče se – u pravu ste! Pomalo pompozno najavljen još prije dvije godine i više, u veljači 2023. godine gradilište je predano izvođačima u ruke, i od tada su krenuli rokovi. Za izgradnju dviju natkrivenih etaža i treću otvorenu, uz omanje sportsko igralište te uređenje postojećeg dijela uz zgrade, predvidjelo se sedam mjeseci. Da će sve biti gotovo u rujnu samo su se posljednji optimisti nadali, da ne kažemo naivčine.

image

Garaže u Dobrilinoj su gotove

Privatna Arhiva/

Ali evo i sredina svibnja, a gradilište nekako djeluje zapušteno. Do nekidan se još pojavljivao poneki radnik, finiširali su se kameni "korniži", odvozila se šuta, a od tada niti to. Čak su neki stanari iskoristili priliku pa se fino parkiraju na uređenom parkiralištu, s označenim mjestima i svom horizontalnom signalizacijom. Možda su krenuli zauzimati i garaže, to nismo provjeravali, ali nas je zato zanimalo u kakvom je formalno-pravnom stanju cijeli projekt, jer ipak je riječ o 400 mjesta za automobile plus nešto za motocikle. A znamo kako se sličan gradski projekt na Lokvama, kada je sve bilo potpuno završeno, oduljio još koji mjesec do birokratskog finiširanja i puštanja u promet...

image

Garaže u Dobrilinoj su gotove

Privatna Arhiva/

Istovremeno je milina gledati kako se udarnički radi na projektu privatnog vlasnika niti kilometar dalje, trgovačkom centru (i garažama) "Kauflanda" na Trsteniku. U svakom slučaju, ipak imamo pozitivne vijesti.

Iz "Split parkinga", investitora u garaže u Dobrilinoj, kazali su nam kako je "zahtjev za tehnički pregled garaža u Dobrilinoj predan prošlog tjedna te se čeka termin od nadležnih službi".

– Izvođač je dovršio radove na izgradnji garaže te je trenutno u tijeku njeno čišćenje, a djelatnici "Split parkinga" ugrađuju opremu potrebnu za upravljanje garažom – dodaju iz gradske komunalne tvrtke. Dakle, još samo tehnički pregled – nadajmo se da neće biti nedostataka – i jupi, problemi s parkiranjem će nestati!

image

Garaže u Dobrilinoj su gotove

Privatna Arhiva/

Inače, ako niste čuli, krenule su predbilježbe, odnosno svi zainteresirani mogu dostaviti zahtjeve za pretplatu. Model korištenja je kao i na ostalim izvanuličnim parkiralištima – stanari imaju pravo na povlaštenu cijenu karte, ali ona ne znači rezervirano mjesto jer će biti moguće i parkiranje uz satnu kartu u slučaju slobodnih mjesta. Kako stoji na stranicama "Split parkinga", u Dobrilinoj će ukupno biti 419 parkirnih mjesta, od toga 207 natkrivenih, 152 nenatkrivena (96 na krovnoj etaži te 56 na površini između stambene zgrade i garaže), 38 mjesta za motore, 20 mjesta za osobe s invaliditetom te dva parkirna mjesta s punionicama za vozila na električni pogon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 20:39