StoryEditorOCM
Splitnapao kolege

Policija se ispričala zbog ispada svog djelatnika prema novinarima: ‘Bespotrebno je povisio ton pokazujući nedostatak taktičnosti i pristojnosti‘

Piše PSD.
8. travnja 2020. - 08:36

Kasno sinoć, nakon što se proširila vijest da je deset korisnika Doma za starije i nemoćne osobe zaraženo koronavirusom, a da je u tijeku evakuacija ostalih korisnika s kata na kojemu su bile zaražene osobe, brojni su novinari krenuli prema domu u Vukovarskoj ulici da bi obavlile svoju profesionalnu dužnost i izvijestile javnost o tome što se događa.

No, jedan je policijski službenik odlučio omesti naše kolege u poslu pa je ekipi HRT-a usred javljanja uživo odlučio pokazati da je baš on gazda tog prostora.

- Ajmo gospodo, ne želim vidjeti nikoga ovdje blizu! Ajmo, udaljite se, rekao je iznenađenim kolegama, netom nakon što je ravnatelja Škaričića bahato upitao tko je on.

Nakon njegovog potpuno nepotrebnog i arogantnog ispada, jutros su se oglasili iz PU Splitsko-dalmatinske, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

U odnosu na ponašanje policijskog službenika ispred Doma za starije i nemoćne, u ime PU splitsko-dalmatinske ispričavamo se svim predstavnicima medija i građanima koji su se sinoć tamo nalazili i svjedočili događaju sa snimke.

Policijski službenici angažirani su ispred Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu kako bi osigurali šire mjesto događaja, odnosno kako bi upućivali građane da se ne približavaju zgradi, a sve u cilju sprječavanja širenja zarazne bolesti, te kako bi prijevoz osoba prošao neometano.

Jedan policijski službenik se tijekom postupanja i izdavanja zakonitog upozorenja okupljenim predstavnicima medija obratio bespotrebno povišenim tonom, pokazujući nažalost vlastiti nedostatak taktičnost i pristojnosti koja je potrebna u svakom obraćanju i postupanju. Radilo se o njegovoj osobnoj pogrešnoj procjeni na koji način, kako i u kojem trenutku izdati upozorenje, te izvršiti naloženu zadaću.

Budući da nije postojala nikakva realna i neodgodiva potreba da tijekom obavljanja poslova ometa rad televizijske ekipe želimo se ispričati novinarskoj ekipi Hrvatske televizije i novinarki Ivani Šilović.

Smatramo kako je policijski službenik naprijed opisanim ponašanjem narušio ugled policijske službe radi čega ćemo poduzeti sve potrebne mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 16:03