StoryEditor
Splitumjesto koncerta

Počelo cijepljenje naveliko u Spaladium Areni: naručeni pacijenti pristižu od osam ujutro

Piše Milena Budimir
2. ožujka 2021. - 09:22
Cijepljenje u AreniMilena Budimir

Danas je započelo cijepljenje protiv koronavirusa u Spaladium Areni tako da svi oni koji su dobili poziv za dolazak u anticovid ambulantu na Mertojaku trebaju produžiti do Lore i doći u točno naznačeni termin.

Kako se očekuje, ovaj će tjedan u Split stići oko šest tisuća doza raznog cjepiva.

Prema riječima dr. Marka Rađe, ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, cijepljenje će danas obavljati po dva tima ujutro i poslijepodne. U srijedu će cijepljenje obavljati po tri tima, također ujutro i poslijepodne, a ukoliko idućeg tjedna, prema najavama, dođu značajnije količine cjepiva, bit će povećan i broj timova koji će cijepiti stanovništvo.

image
Građani čekaju na svoj red
Milena Budimir

Članovi Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije su u Spaladium Areni uredili 20 boksova u kojima će se ljudi cijepiti, a kako bi im se omogućila i doza privatnosti.

U tijeku je presica ispred Arene na kojoj se obraćuju zamjenik župana i predsjednik Stožera civilne zaštite SDŽ Luka Brčić, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo prim.dr.sc. Željka Karin,  ravnatelj Doma zdravlja SDŽ Marko Rađa i ravnatelj Zajednice društava crvenog križa SDŽ Joško Metličić.

image
Presica ispred Arene
Milena Budimir
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2021 15:23