StoryEditorOCM
Spliteskalacija

Pijani turisti se pokušali uspeti na balkon, bijesna Splićanka ih zalila vodom pa pitala: ‘Trebam li zvati bolnicu?‘

Piše Marin Prvan
25. lipnja 2023. - 20:23

Upravo kao što smo jučer najavili, situacija između stanovnika splitskog Geta i naših dragih gostiju je eskalirala.

Nakon što je žena s prozora vikom spriječila pijanog turista da se pomokri na ulaz molitvenog prostora Islamske zajednice Split, iduću večer joj se pod prozorom opet događao komunalni terorizam; samo s druge strane.

Splićanima prekipjelo: Getanka ugledala turista koji joj se htio pomokriti pod prozorom. Pogledajte što je napravila

Po svemu sudeći, grupica kasnonoćnih ljubitelja kulture je ostala očarana arhitekturom balkona u Cosmijevoj ulici, čak u toj mjeri da su ga morali dodirnuti. A, pošto se balkon nalazi na visini od neka tri metra, organizirali su skakačko natjecanje, popraćeno navijanjem. 

- Molim vas, kako se to ponašate? Jeste li normalni? Molim vas, recite mi jeste li normalni? To je balkon star 500 godina, a vi se tako ponašate... Jeste li normalni? Je li trebam zvati bolnicu? Vi ste luđaci! Maknite se od tamo! Maknite se od tamo! Nekulturni kreteni... - ponovo se, u vrijeme kada "normalni" svijet spava, Splićanka morala derati na remetitelje javnog reda i mira ispod svoje sobe.

Snimka je objavljena na stranici Get Direkt, pod nazivom: "Do kada će građani sami braniti baštinu?"

Međutim, unatoč obilatim naporima splitske i nacionalne Turističke zajednice da se ovaj grad promovira kao destinacija za lude partijanere koji ludo partijaju bez svih stvari koje idu uz ludo partijanje, ova skupina ludih partijanera je ostala ustrajna da ludo partijaju.

Štoviše, čak i nakon prilično decibelnog i jezgrovitog objašnjenja, dečko zapadnoeuropskog fenotipa u finoj košulji za nezaboravni ljetni odmor se - unatoč što je prije dolaska u Split ljuljuškan u kolijevci civilizacije - čvrsto odlučio suprotstaviti poštivanju lokalnog načina života i ljudi čije je barove i liquor shopove došao popiti.

Jednostavno, zov kulturnog uzdizanja je bio presnažan. Zaletio se i opet otisnuo prema balkonu, pogonjen alkoholnim isparavanjem. 

- Zalij ga, zalij ga! - pozvala je Getanka na odgovornost branjenja baštine svoju kolegicu iz prizemlja. 

Kolegica se odazvala i zalila ga.

- Da bi li ti p***a materina, đubre jedno! J***m vam majku da vam j***m svaku večer, stoko jedna bezobrazna! - uputila ih je u pravom smjeru zalivačica.

- Stoko jedna! - opisala ih je u primjerenom rodu žena s prozora.

Split je godinama marljivo i ustrajno zalivao mladice svog slučajnog turizma. Plodovi su sada već dobro pritegli težište ove gospodarske grane. Sada, jedino što se čeka je da - porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 13:12