StoryEditorOCM
SplitPAMETNO I KORISNO

Pazar ne radi, živija Virtualni pazar Split! Gradska vijećnica okupila proizvođače, prodavače i kupce na Facebook tržnici, interes je ogroman

Piše D.B.
31. ožujka 2020. - 17:36

Tržnice su, zbog suzbijanja koronavirusa, zatvorene, banci prazni i dok se na njih ne vrate roba, prodavači i kupci, splitska gradska vijećnica iz stranke Pametno Marijana Puljak napravila je odličnu stvar i za kupce i za proizvođače i prodavače voća i povrća iz Splita. Prije samo tri dana na Facebooku je osnovala grupu Virtualni pazar Split, a već sada ima preko 6000 članova.

Ideju je, kaže nam, dobila od svoga Facebook prijatelja Zorana Đurđića, koji joj je ukazao na tom da neki drugi gradovi otvaraju slične grupe na društvenim mrežama.

- Vidjeli smo da takve grupe dobro funkcioniraju, spajaju direktno male proizvođače, koji imaju proizvodnju hrane i dostavu na kuću, s kupcima koji su danas većinom zatvoreni u svojim domovima. Potražila sam postoji li već nešto slično za Split i nisam našla. U manje od 48 sati imali smo preko 5000 članova, što je i meni pravo iznenađenje. To pokazuje da je ovakva platforma bila zaista potrebna ljudima. Informacije pružaju proizvođači voća i povrća, mesnice, ribarnice, čak i sadnice cvijeća i povrća- kaže Puljak.

Drago joj je, navodi, da na ovaj način može pomoći ljudima da slijede preporuke stožera civilne zaštite, ostanu doma, ali imaju priliku i u tim uvjetima nabaviti kvalitetne proizvode.

- S druge strane, na ovaj način se pomaže i proizvođačima da u ovim vremenima plasiraju svoju robu. Grupa je potpuno otvorena svima i pozivamo sve da iskoriste ovu priliku za povezivanje. Ostavite i svoje komentare, kako ste zadovoljni uslugom, to je najbolji način da podržimo sve one koji izvrsno rade svoj posao- kazala je Puljak i poručila za kraj:

- Čuvajte se svi skupa i koristite #VirtualniPazarSplit - poručila je Puljak.

Napomenimo i to da su administratori ove grupe, uz Marijanu Puljak, još dvoje članova stranke Pametno Branimir Urlić i Nenad Uvodić pa se već čuju prigovori da na ovaj način samo skupljaju političke poene.

Pa ako je i točno, neka ih skupljaju. Ovako se i trebaju skupljati politički poeni.

image
Bruno Konjević/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. ožujak 2023 16:38