StoryEditor
SplitSVAKA ČAST

Pacijenta s Križina oduševila požrtvovnost medicinske sestre koja je sama u smjeni trčala oko pacijenata: ‘Pet kolegica joj je bilo odsutno zbog Covida...‘ Nazvali smo i junakinju s Urologije

Piše Tanja Giovanelli
27. siječnja 2022. - 16:09

Ako ćemo pravo, većina pisama koja stigne na (elektronsku) adresu redakcije, izuzev promotivnih, pritužbe su i kritike. Netko je nešto krivo napravio, rekao, pomislio, propustio djelovati, organizirati, urediti. I mi smo tu da reagiramo, propitkujemo, istražujemo. I onda kažu da novine donose samo loše vijesti, a takva nam je ćud.

Zato s posebnim zadovoljstvom činimo suprotno, zahvalni kada nam date povoda, poput zatečenog u današnjoj pošti...

- Jutros sam u čudu gledao kako u urološkoj poliklinici na Križinama jedna jedina medicinska sestra odolijeva poslu trčeći od ambulante do ambulante više nego hodajući. Petero njezinih kolegica je na bolovanju zbog covida i ona sama brine o svim pacijentima, a bilo nas je sigurno dvadesetak, i na svaki znak nervoze, a nažalost bilo je i toga - odgovara strpljenjem- riječi su kojima nam se obratio čitatelj usta punih hvale za spomenutu djelatnicu splitske bolnice.

Kako navodi, umjesto da se i sama ljuti, jer tako radi osam sati na dan, ona umiruje pacijente.

-To je ono što oduševljava- dodao je ovaj Splićanin zamolivši da i javno pohvalimo vrijednu djelatnicu što rado činimo.

Svjesni da je situacija u KBC-u daleko od uobičajene, te da se velik broj oboljelih među djelatnicima lomi na leđima onih koje zdravlje služi, priliku da ukažemo na tračak svijetla nismo hitjeli propustiti. No i uz dobru volju ravnateljstva bolnice planirani smo posjet odjelu Urologije otkazali ne bismo li izišli u susret samozatajnoj medicinskoj sestri, koja je na riječi hvala reagirala skromno, moleći da ju ne izdvajamo iz kolektiva.

- Ja svoj posao volim i to je sve. Ta je ljubav zajednička meni i mojim kolegicama. Jedino se u toj ljubavi iz dana u dan može pronaći inspiracija, pa čak i kada je situacija ovakva kakva jest. Imam već dosta godina staža i uvijek svoj posao radim sa srcem. Zato i imam razumijevanja prema pacijentima, a na kraju krajeva imaju ga i oni prema nama; svi dijelimo istu sudbinu- kazala nam je ova medicinarka ističući kako pohvalu zaslužuju napori svih sestara i liječnika posvećenih svome radu, a u čemu joj se pridružujemo.

Priliku da se obrati pacijentima iskoristio je i predstojnik poliklinike prof.dr.sc. Marijan Šitum zamolivši za strpljenje.

-Zahvaljujemo na razumijevanju u ovoj teškoj situaciji u kojoj smo se našli -dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2022 03:32