StoryEditorOCM
SplitDobre prilike

Ovo je pet najjeftinijih splitskih stanova većih od 50 kvadrata. Ima i novogradnji, a jedan se nalazi u samom centru!

Piše Frano Kiso
26. veljače 2024. - 22:02

Svako malo u medijima osvane neki novi apsurd na tržištu nekretnina, a većinom su u fokusu pretjerani iznosi koji se traže za stanove koji ni veličinom ni lokacijom ne odgovaraju traženoj cijeni.

Stručnjaci upozoravaju da nam se bliži razdoblje pada cijena stambenih nekretnina kakav se već bilježi u zemljama srednje Europe, stoga su mnogi potencijalni kupci trenutno suzdržani i željno iščekuju priliku da ugrabe nekretninu po prihvatljivijoj cijeni.

Na najvećem domaćem internetskom oglasniku pronašli smo pet najjeftinijih stanova u Splitu koji su veći od 50 metara kvadratnih i time prihvatljiviji za kakav-takav komodan život.

Titula najjeftinijeg stana pripada onom u Varošu koji se nalazi u neposrednoj blizini splitske Rive gdje se za 60 kvadrata stambenog prostora koji se nalazi u sklopu tri cjeline smještene na odvojenim etažama, traži 139 tisuća eura. Ipak, ima nekih ‘caka‘ pošto je nekretnina zrela za renovaciju i nije etažirana, pa stoga nije ni moguća kupnja putem bankovnog kredita. Oglas pogledajte OVDJE.

image

Varoš

Joško Pono/Cropix

Sljedeća na listi je, vjerovali ili ne, novogradnja koja je nalazi na Sirobuji i za ovaj jednosobni stan veličine 54 kvadratna metra traži se 160 tisuća eura. U oglasu piše da će stan biti opremljen materijalima prve klase te kako će kupac moći sudjelovati u izboru materijala i opreme. Ako vam je prihvatljivo useljenje u lipnju iduće godine, tlocrt stana možete vidjeti OVDJE.

image

Sirobuja

Paun Paunović/Cropix

Najveći broj soba od svih stanova na listi ima onaj na Brdima u prizemlju manje stambene zgrade. U 77 kvadrata upakirane su tri sobe, kuhinja, dnevni boravak i dva kupatila, a pripada mu dvorište i podrumski prostor. Agencija naglašava da ćete dobiti zaseban ulaz i privatnost te ćete za sve to morati izdvojiti 169 tisuća eura. Oglas pogledajte OVDJE.

Brda su očito predio s najjeftinijim nekretninama pošto se tamo nalazi i stan koji za jednakih 169 tisuća eura nudi 88 kvadrata netto površine. Stambeni prostor se nalazi u kući u kojoj su svi stanovi etažirani, no trenutno nema uporabnu dozvolu. Stoga, ako vam gotovina nije problem, zavirite u oglas OVDJE.

image

Brda

Vojko Bašić/Cropix

Peti najjeftiniji stan na ovoj našoj listi košta 175 tisuća eura i riječ je o novogradnji na Dragovodama. Jednosobni penthouse nalazi se na trećem katu i navodno će imati djelomičan pogled na more. Stan ima 54 metra kvadratna i tu je ogromna terasu koja podiže ukupnu kvadraturu. Agencija je nahvalila vrhunske materijale koji će vas dočekati, a cijeli oglas možete pogledati OVDJE.

image

Dragovode

Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. srpanj 2024 07:04