StoryEditorOCM
Splitasfalt razdora

Stanari splitske ulice bijesni zbog radova: ‘Nismo imali pojma, kantama su blokirali ulicu!‘ Banovina tvrdi suprotno

Piše Mia Uzinić
24. srpnja 2024. - 20:00

Agonija na splitskom Sućidru, u Ulici Drage Ivaniševića. Čitatelj koji nam je poslao fotografije trenutnog stanja javlja da je "cirkus" počeo najvjerojatnije u četvrtak. Dva radnika su oko 9 sati blokirali ulaz u ulicu, kako navodi, pomoću dvije kante za otpad, a nedaleko od toga je stroj skidao površinski sloj asfalta između parkiranih automobila. 

image
Snimio čitatelj

Čitatelj ističe da nije vidio obavijest o početku radova kao ni molbu da pomaknu automobile. U petak je na početak ulice postavljen znak zabrane prometa, a stanovnik ulice navodi da ne zna do kada će radovi trajati.

- Ne znaju ni oni do kada će trajati. Trenutno je cesta blokirana s obje strane, ako se nešto dogodi, ne mogu do nas doći ni hitna ni vatrogasci. Srećom, jutros su barem uspjeli odvesti smeće. Auta su još parkirana, kada dođu do nekog auta staju s radovima i traže vlasnika da ga pomakne.

Totalni kaos! Radnici tvrde sa su u četvrtak, kad su počeli raditi, po autima i na krajevima ulice stavili obavijesti o radovima. Ja to nisam vidio, a sigurno nisu stavili ni na parking po sredini ulice gdje parkiram. Jutros su navodno zvali redarstvo da im pomogne oko uklanjanja auta, ali još nitko nije reagiralo - govori čitatelj (podaci poznati redakciji). 

image
Snimio čitatelj

Kaže da se u subotu i nedjelju nije radilo te da se, prema njegovoj procjeni, radi o otprilike 500 kvadrata asfalta. 

- U ponedjeljak u 8 sati dovezli su manji bager koji je "čeprkao" dva do tri metra sloja oko 120 metara od ulaza, ispred proširenja ulice u parking. Nakon sat vremena bager je parkiran na početak ulice.

U utorak je bilo nekoliko radnika, strojevi su blokirali prolaz, alati nisu radili. Danas na početku ulice nema znakova zabrane, strojevi stoje, a radnika nije bilo do 10 i 30. Radovi se odvijaju na otprilike 130 metara ulice u koju se može ući samo s druge strane, veoma strmim i uskim dijelom. Međutim, na tom dijelu je promet zabranjen iz suprotnog smjera - objašnjava čitatelj. 

image
Snimio čitatelj

Kontaktirali smo voditelja odsjeka za promet i komunalno održavanje, Damira Babića, koji je građane pozvao na suradnju kako bi radovi što prije bili gotovi, na obostrano zadovoljstvo.

- Obavijesti o početku radova postavljene su u dva navrata: pet dana i dan prije početka izvođenja. Trenutno su radovi u fazi frezanja, a završno asfaltiranje ovisi o kooperativnosti vozača. Ako ne bude komplikacija radovi će biti gotovi u utorak, a u slučaju komplikacija mogli bi se odužiti do četvrtka. Zato ovim putem pozivam stanovnike Sućidra da pomaknu automobile i ne ometaju radove kako bismo što prije dovršili ulicu - rekao je Babić. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:24