StoryEditorOCM
Splitslužbenički sud

Održano zadnje ročište u slučaju suspenzije Maje Đerek: ‘Nedopustivo je kako se ponašala prema nadređenima...‘

Piše split sd
15. svibnja 2024. - 13:48

Na Službeničkom sudu u Splitu održano je zadnje ročište u slučaju suspenzije Maje Đerek, bivše pročelnice Upravnog odjela za gradsku imovinu, piše Dalmatinski portal. Đerek nije došla na zadnje ročište, kao ni njezin odvjetnik Timon Sakoman.

Đerek je još jučer najavila da neće doći u Split, uz komentar kako sud odugovlači s odlukom te su takvim radom omogućili izmjenu ustrojstva kojom je ukinuto njezino radno mjesto, što je od početka, smatra, bio cilj.

Na ročištu je predstavnica Grada Splita, Kristina Nuić Prka, u zaključnoj riječi kazala kako smatra da je Grad dokazao sve navode iz zahtjeva za pokretanje postupka teže povrede službene dužnosti. Očitovala se na zadnje dostavljene podneske te je istaknula da je službenica Maja Đerek tijekom cijelog postupka tvrdila da je nalog gradonačelnika nezakonit, a ne da ga nije zaprimila.

image

Maja Đerek i Ivica Puljak na ročištu na Službeničkom sudu u Splitu u studenom 2023. godine

Jakov Prkić/Cropix

U podnescima se, između ostalog, kronološki navelo kako je na dan objave članka na Dalmatinskom portalu - u kojem je Maja Đerek iznijela svoj prijedlog o dodjeli kadrovskih stanova socijalnim slučajevima - Ivica Puljak poslao mail svim pročelnicima o pravilima komunikacije s medijima. Potom je ponovio mail jer je u prvom slučajno izostavio pročelnicu komunale Leonu Grgić. Nakon dva zaprimljena maila, navodi se da je Đerek preko medija odgovorila gradonačelniku Puljku, protivno pravilima koje je tog jutra dobila u dva maila, piše Dalmatinski portal. 

- Službeni stav Grada Splita po nalogu, a u odnosu na zadnje medijske istupe službenice o radu Službeničkog suda, upravo isto ponašanje i postupanje službenica je imala i prema svojim nadređenima, što se smatra nedopustivim. Slijedom svega navedenog predlaže se zaključiti postupak te usvojiti u cijelosti zahtjev podnositelja - podvukla je Nuić Prka s mišljenjem Grada.

Sa završnom riječi okončana su ročišta i slijedi rješenje koje će u zakonskom roku biti dostavljeno Gradu Splitu i Maji Đerek, više od deset mjeseci nakon suspenzije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 08:44