StoryEditorOCM
SplitRič po rič

Nakon što je Ivica Puljak optužio HDZ-ovce za politiziranje odgovorio mu je Tomislav Šuta: ‘Nema pravo govoriti o onima na koje je najviše udario u svom mandatu, a to su djeca‘

Piše Split SD
8. siječnja 2023. - 14:20

Nije se dugo čekalo na odgovor predsjednika splitskog HDZ. Po nastupu gradonačelnika Ivice Puljka na N1 televiziji, Tomislav Šuta je reagirao brzo, nakon svega izgovorenog to je bilo i za očekivati.

- Gradonačelnik u nedostatku rezultata i projekata o kojima može pričati, po dobrom starom običaju opet politizira, prozivajući HDZ. Pri tom je nemušto u priču uvukao zadnje dvije društvene skupine o kojima ima pravo pričati. Prva su osobe s invaliditetom, a svi se s mukom u želudcu sjećamo epizode gradonačelnikovog etiketiranja cijele skupine koristeći termin "seksualnost invalida", na što su se zgrozile sve udruge osoba s invaliditetom i svekolika javnost. Potom je odbio i sve amandmane na proračun koji su išli u prilog osobama s invaliditetom, a presedan je bio i otkaz osobi s invaliditetom - oštro će odgovorio Šuta.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Druga skupina o kojoj gradonačelnik nema pravo politizirati je ona na koju je najviše udario u svom mandatu, a to su djeca. Govorimo o osobi koja se nije libila graditi političku karijeru držeći djeci parapolitička predavanja po školama pod krinkom popularizacije znanosti. Kao gradonačelnik podigao je cijenu vrtića 25 posto, a ništa nije napravio po pitanju izgradnje novih vrtićkih kapaciteta. Recentno je nesposobnost i neoperativnost pokazao time da nije bio sposoban pripremiti osnovne škole kako bi djeca dobila topli obrok koji Vlada RH financira - poentirao je prvi splitski HDZ-ovac.

- U godini velike isporuke Vlade RH u kojoj ističemo Pelješki most, ulazak u eurozonu i Schengen, a uskoro stižu i Rafali, gradonačelnika je očito sram vlastite nesposobnosti i nepostojanja rezultata pa najavljuje 2023. godinu kao godinu realizacije velikih projekata u Splitu. Vjeruje li uopće netko u ovom gradu da gradonačelnik koji ne može riješiti štednjake i kuhinjske ploče u školama može realizirati projekte poput Žnjana ili izlaza iz trajektne luke? Pogotovo ako se uzme u obzir da mu je temelj vizije proračuna zaduženje građana kreditima i rasprodaja gradske imovine - upitao je Tomislav Šuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. svibanj 2023 22:05