StoryEditor
SplitOmiljeni doktor

Nakon 39 godina staža, dr. Ivić ide u mirovinu. O njoj ‘sanja‘ zadnje dvije godine: ‘Sritan san, moran očistit mozak, stat, odmorit...‘

29. travnja 2022. - 17:32

- Sritan san, moran očistit mozak, triban stat, odmorit se, govori nam izv. prof. dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split, koji s datumom 22. lipnja ove godine odlazi u više nego zasluženu mirovinu.

Nakon punih 39 godina staža dr. Ivić odlazi u mirovinu o kojoj zasigurno "sanja" posljednje dvije godine, kada je zbog bolesti Covid-19 "kosti" ostavio na Klinici za infektologiju. Iako 22. lipnja navršava 65 godina života, nije uspio "skupiti" 40 godina radnog staža.

- Nisam i za to je kriva jedna godina vojske koja mi je "ukrala" godinu staža. Evo, jučer mi je bio, nadam se zadnji dan dežurstva i krenuo sam na godišnji odmor, koji moram "ispucati" prije mirovine. Pitate me, koliko sam puta dežurao u proteklih 39 godina? Pa računajte da sam godišnje imao najmanje 50 dežurstava, a u bolnici radim 37 godina (dvije godine radio u općoj praksi pa nije dežurao). Dakle ako pomnožimo godine bolničkog staža sa brojkom godišnjih dežurstava ispada da sam dežurao najmanje 1850 dana - kazuje dr. Ivić.

No, njegov odlazak na godišnji i nije njegov oproštaj sa bolnicom i infektologijom. Naš sugovornik će ostati još raditi u bolnici i to četiri sata dnevno. Iako je htio, nije se uspio othrvati inzistiranjima svih onih koji su ga nagovarali i na kraju nagovorili da još godinu dana ostane "na četiri ure".

- Je, bilo je dosta zahtjeva i pritisaka i nikako nisu popuštali. Odlučio sam ostati još raditi na četiri sata i tako biti pri ruci mojim kolegama koji ostaju iza mene. Četverosatni rad mi je odobren na godinu dana, ali ja ga mogu prekinuti u bilo kojem trenutku. Naravno, više neću biti predstojnik Klinike za infektologiju jer ću biti u mirovini i jer ću raditi samo četiri sata - kaže dr. Ivić.

Za kraj nas je zanimalo tko će biti novi predstojnik Klinike za infektologiju, zna li se?

- A, ja to ne znam. Moja zamjenica je doc. dr. sc. Mirela Pavičić Ivelja, a tko će biti novi predstojnik Klinike ja to ne znam - zaključio je izv. prof. dr. sc. Ivo Ivić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. kolovoz 2022 22:38