StoryEditorOCM
SplitPO NALOGU ŽUPANIJE

Koncesionar poznate splitske plaže uklonio je žičanu ogradu koja je 5 dana bila oko plažnog objekta: Štitili smo imovinu

Piše Split SD
22. listopada 2023. - 13:55

Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije naložio je tvrtki "Dolis", koncesionaru plaže Kašjuni u četvrtak popodne da u roku od 48 sati ukloni žičanu ogradu i komercijalne rekvizite s koncesioniranog područja.

image
Vojko Bašić/Cropix

U Zakonu o pomorskom dobru i morskim lukama stoji kako se plaže ne smiju ograđivati niti im se smije ograničavati pristup, dok Pravilnik o gospodarskom korištenju pomorskog dobra navodi kako je koncesionar dužan ukloniti rekvizite s plaže nakon što završi razdoblje korištenja koncesije.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Ovim putem obavještavamo javnost da je ograda oko objekta uklonjena već prošlog petka. Ograda je bila postavljena u uskom obruču oko samog objekta isključivo u svrhu zaštite imovine, a nikako kako bi onemogućili pristup našim sugrađanima.

image
Vojko Bašić/Cropix

Plaža i more bili su u svakom trenutku dostupni svima. Bez obzira na to, ogradu smo već prošlog petka po nalogu Županije promptno uklonili.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix

Ležaljke su posložene na drveni podest ispred šanka ugostiteljskog objekta te ni na koji način ne onemogućuju nesmetan pristup plaži i boravak građana uz more ili u moru - navodi Gordana Alajbeg u ime koncesionara tvrtke "Dolis". Kazala nam je kako je ograda postavljena 17. listopada, nakon zatvaranja plažnog objekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:41