StoryEditorOCM
SplitZgubired

Puljak se ponaša kao da je Grad Split njegova privatna firma. Stanove mu se ne isplati radit, pa se sad uhvatio Hajduka

Piše Pero Smolčić
24. studenog 2023. - 10:23

Kad čovjek stane i malo razmisli, odmakne se sa strane, stvari postanu kristalno jasne.

Tema je - Split. Hajduk i podstanari.

Prije nekoliko smo dana iz usta splitskog gradonačelnika Ivice Puljka doznali da, eto, ništa od stanova za dugoročni najam jer nisu baš isplativi. Stanarina bi morala biti svemirska, ne može se, ajmo dalje. Zgubired za još jednu generaciju Splićana.

Ali nekako je ‘sasvim slučajno‘ istovremeno lansiran i novi set obećanja oko obnove Poljuda.

- U razgovorima smo s Ministarstvom koje je predvidjelo 13 milijuna eura za obnovu Poljuda i prikupljamo dokumentaciju. Ta sredstva bismo mogli povući u prvoj polovini sljedeće godine, a onda u drugom dijelu početi obnovu. Ideja je da cijelo to vrijeme obnove Hajduk igra na Poljudu. Svoj plan smo prezentirali i on se ispunjava. Obnovu smo podijelili u tri faze. Prva je bila rekonstrukcija kostura stadiona, druga rekonstrukcija prstena oko stadiona, a treći projekt Brodarice. Za prvu fazu smo već ugovorili analizu stanja stadiona. Sada smo u procesu naručivanja idejnih rješenja za cijelo područje i naručivanja studije za Brodaricu. Ideja je da do rođendana Hajduka imamo sve i tad prezentiramo javnosti - rekao je Ivica Puljak. 

Ključne riječi

Ključne su riječi ideja, plan, faze, analiza, idejna rješenja, studija, prezentacija. To je ključ zbog čega se o obnovi Poljuda i dalje priča, a splitski su podstanari na kolu sreće dobili - zgubired.

Oko Poljuda i priče o obnovi ima još itekako prostora za priče, navijači Hajduka toliko to željno čekaju, a priča traje ‘stoljećima‘, pa se može kupiti još nešto vremena, barem do idućih lokalnih izbora. Ima načina za podgrijavati priču. S podstanarima je drugačije, trebalo bi producirati nešto konkretno, makar poslati poziv da se sastavi lista prvenstva za POS stanove, tu se prostor za manevar skučio.

A osim toga, veliki broj podstanara u Splitu, ako ne i svi, su navijači Hajduka, pa ako već nema stana, ima stadiona. Puljak je rekao da se gradnja stanova za dugoročni najam za mlade ne - isplati. Jer eto, on valjda misli da vodi privatnu firmu ‘Grad Split‘. Kojoj se, čini se, onda obnova stadiona - isplati. 

Ali polako, u fazama, prva za rođendan ‘bijelih‘, pa druga malo kasnije, u jesen, pa nešto novo oko izbora, pa potom prilikom novog prolaska Halleyjevog kometa... Računa do tada valjda i Puljak na onu maksimu udruge Naš Hajduk - ‘jedan član - jedan glas‘.

image
Vojko Bašić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 12:34