StoryEditorOCM
SplitU JEKU PANDEMIJE

KBC Split bio primoran zaposliti 50 njegovateljica i 30 nosača, jer je petina medicinskih sestara na bolovanju. ‘Pokrivamo se na sve moguće načine‘

Piše Ivica Marković
16. prosinca 2020. - 09:33
Marija Grančić, glavna sestra bolnice: Već je zaposleno 30 pomoćnih radnika u zdravstvu, koji će biti tehnička potpora medicinskim sestramaDuje Klarić/HANZA MEDIA

Zbog nebrige, loše politike zapošljavanja i skrbi o kadrovima u zdravstvu u posljednjih 20 i više godina, danas je hrvatski zdravstveni sustav, barem kad su u pitanju medicinski kadrovi, ali i nemedicinski – na koljenima.

Da je to tako, najbolje govori podatak da se trenutačno, u najodlučnijim trenucima u borbi protiv COVID-a 19, 20 posto medicinskih sestara KBC-a Split nalazi na bolovanju.

Dakle, od oko 1550 medicinskih sestara koje rade u KBC-u Split, njih 300-tinjak u ovom se trenutku nalazi na bolovanju. Od tog broja njih stotinjak je ili pozitivno na COVID ili se nalaze u samoizolaciji, a druge su na bolovanju zbog drugih razloga i nemogućnosti rada, prvenstveno tu mislimo na porodiljne dopuste.

Tehnička potpora

Zbog ove činjenice ostale medicinsk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. travanj 2024 13:20