StoryEditorOCM
SplitŠTETA ZA FANOVE

Je li se i koncert Jelene Rozge mogao održati u Spaladium Areni? Ispada da je, organizatore je ‘ubila‘ jedna izjava...

Piše M. Bu.
31. siječnja 2023. - 17:27

S obzirom na nove okolnosti oko Spaladium Arene, poglavito vezano za izjavu Natalije Mladineo, stečajne upraviteljice tvrtke "Sportski grad" TPN koja upravlja dvoranom da se događaji ugovoreni prije 21. prosinca mogu održati da ne bi prouzročili daljnju štetu, zanimalo nas je je li se tako mogao održati i koncert Jelene Rozge koji je na kraju otkazan upravo zbog problema s Arenom, a trebao se održati 11. veljače.

image
Ante Čizmić/Cropix

Odgovore smo potražili kod Maje Lekšić, iz kominikacijske agencije "Manush" koja se obratila ispred organizatora Rozgina koncerta.

- Želimo prvenstveno naglasiti kako bi prave adrese za pitanja o statusu Spaladium Arene bile stečajna upraviteljica, gospođa Natalija Mladineo i Trgovački sud u Splitu.

image
Ante Čizmić/Cropix

Naime, gđa Mladineo je u prosincu prošle godine izjavila kako, citiramo: "Tvrtka Sportski grad – Tvrtka posebnih namjena, koja upravlja Spaladium Arenom, prestaje raditi, jer nema naznaka da će Grad zaustaviti ovrhu od 23 milijuna kuna.

U Areni se od 28. prosinca neće održavati događaji, a o prodaji će se odlučivati nakon nekoliko mjeseci, nakon što se sve operativne stvari završe."

image

Ovako je bilo 11. veljače 2011. godine 

Ante Čizmić/Cropix

Odmah po izjavi stečajne upraviteljice, organizatori koncerta Jelene Rozge u Spaladium Areni zaprimili su više tisuća zahtjeva za povratom novca, dok je sama prodaja novih ulaznica naprasno svedena gotovo na nulu.

Zbog navedenih činjenica, više kontradiktornih informacija koje su se mogle čuti u javnom prostoru te izuzetno skupe produkcije koja je veliki financijski rizik, organizatori su odlučili kako neće riskirati i dovoditi publiku i izvođačicu ponovno u neugodnu situaciju te su, nažalost, bili prisiljeni otkazati planirani koncert.

Jelena Rozga poručila je kako neće odustati od koncerta u Splitu te su organizatori i izvođačica trenutno u potrazi za adekvatnom lokacijom, o čemu će te biti na vrijeme obaviješteni - odgovorili su nam iz "Manusha".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. ožujak 2023 16:04