StoryEditorOCM
SplitPOLICIJA PORUČUJE

Iz policije se ‘opravdavaju‘ zbog prometnih gužvi pred utakmicu: ‘Sve zbog sigurnosti, ne zbog komoda za navijače‘

Piše Split SD
3. travnja 2024. - 21:25

Policijska uprava splitsko-dalmatinska uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije provela je mjere i radnje da osigura siguran dolazak svim posjetiteljima na javno okupljanje te da stanje sigurnosti na području Splita i okolice održi na dobroj razini s obzirom na dosadašnja iskustva navijačkih sukoba.

image
Nikola Vilić/Cropix/Cropix

- Napominjemo da se organizirani prihvat i prijevoz navijača ne radi u cilju stvaranja komoditeta za gostujuće navijače, već za održanje dobrog stanja sigurnosti za sve građane na području Splita i Splitsko-dalmatinske županije. U odnosu na postavljena privremena ograničenja na naplatnoj postaji Dugopolje i cesti D1, te očekivane gužve i moguće zastoje, pravovremeno smo izvijestili javnost i poslali obavijesti u formi priopćenja - kazali su iz PU splitsko-dalmatinske. 

image



 

Nikola Vilić/Cropix/Cropix

Informacije o privremeno postavljenim ograničenjima na D1, upozorenja o mogućim gužvama, zastojima i privremenom zatvaranju ceste podijeljena su s javnošću  26. ožujka 2024. da bi građane pravovremeno informirali, upozorili i uputili.

- Napominjemo da su zastoji i ograničenja privremena i policijski službenici na terenu uz osiguranje javnog okupljanja poduzimaju radnje da se u što skorijem vremenu normalizira promet. Veliki intenzitet redovnog prometa, radovi na D1, prometna nesreća koja se na području Smokovika dogodila danas u 16 i 40 sati,  ali i veliki broj posjetitelja dodatno je intenzivirala stanje na prometnicama - zaključili su. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 23:28