StoryEditorOCM
Splitdi će s parama?

I Mostovci su ljuti na Puljka: ‘Govori o milijunskim viškovima u blagajni, a ne želi pomoći splitskim umirovljenicima‘

Piše Diana Barbarić
7. rujna 2023. - 12:03

U svibnju 2023. godine, MOST Split predložio je izmjene i dopune Odluke o socijalnoj skrbi kako bi se unaprijedio životni standard umirovljenika pod nazivom "Moj Zlatni Split". Prijedlozi uključuju promjene u razredima za potpore i povećanje iznosa samih potpora.

Unatoč financijski povoljnom stanju grada Splita, s izvanrednim financijskim rezultatima i značajnim viškom novca u gradskoj blagajni oko 14 mil. EUR-a (po riječima samoga Gradonačelnika od 05. svibnja 2023.god.), trenutna vlast grada, predvođena strankom Centar, odbija podržati ovu inicijativu. Čak i nakon drugog povećanja plaća zaposlenicima Grada u manje od godinu dana, vlast tvrdi da povećanje potpora umirovljenicima nije nužno u sadašnjoj situaciji.

Stoji tako u priopćenju splitskog MOST-a. Nadalje pišu:

"Uvjeti s trenutnom galopirajućom inflacijom i stalnim rastom cijena osnovnih namirnica svakodnevno stavljaju umirovljenike u težu financijsku situaciju. MOST Split vjeruje da je povećanje potpora umirovljenicima nužno kako bi se olakšao njihov život i osigurala adekvatna podrška.

Odbijanje ovog prijedloga još je tragičnije ako se uzme u obzir da ukupno povećanje potpora iznosi oko 300 tisuća eura, što je financijski prihvatljiv iznos s obzirom viškove u gradskom proračunu. Gradski vijećnik Tihomir Galić, član MOST Splita, predložit će amandman na Izmjenu i dopunu Odluke o socijalnoj skrbi na današnjoj 20. sjednici Gradskog vijeća kako bi još jednom pokušao osigurati podršku za ovu pravednu i prijeko potrebnu inicijativu.

Umirovljenici su najranjiviji dio našeg društva, a svi ćemo prije ili kasnije biti u istoj situaciji. Zar je moguće da vlast grada Splita, stranka Centar, ne prihvaćaju ovako dobre i razumne prijedloge samo zato što ih je predložio MOST Split i zato što nije izborna godina i ne treba privlačiti glasače darovima?"

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 07:06