StoryEditorOCM
SplitNA TRI MJESECA

Gastro ponuda na Peškariji ‘zapalila‘ društvene mreže: sporna je cijena najma, direktor ‘Parkova‘ sve objasnio

Piše Mirela Goreta
8. lipnja 2023. - 15:51
Festival dalmatinske gastronomije u organizaciji Zlatka Marinovića, vlasnika restorana ”Noštromo”Duje Klarić/Cropix

Festivalom dalmatinske gastronomije u organizaciji restorana "Noštromo" započeo je novi život splitske Peškarije. Cijenjeni splitski chef Zlatko Marinović ovog će ljeta Splićanima i gostima otkriva čari tradicionalne dalmatinske spize, a svako poslijepodne i večer interijer ribarnice će, uz posebno osvjetljenje, biti ukrašen umjetničkim fotografijama Damira Fabijanića.

Od slanih i friganih srdela, preko otočkog brujeta, različitih marinada i buzara, frigadura gavuna, lignji i kozica, preko skradinskog orza i dalmatinske pašticade, posjetitelji će dobiti presjek onoga što se na ovim područjima donedavno svakodnevno jelo. 

- Ideja je došla sama od sebe, nakon iskustava koja smo imali u nekim ranijim godinama kada smo ovdje radili posebne, jednokratne...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 04:57