StoryEditorOCM
Splitjavila se i marijana

Facebook stranica se sprda s Puljkovim ‘prvim stablom posađenim na Marjanu u 30 godina‘. Objavili su urnebesne fotomontaže

Piše m.p.
6. veljače 2022. - 19:36

Šire se kritike na računa gradonačelnika i dogradonačelnika koji su danas, nakon akcije mini-pošumljavanja u Park-šumi, putem Facebook stranice Grada Splita, izvijestili kako je riječ o 'prvom posađenom stablu na Marjanu u posljednjih više od 30 godina', o čemu smo već pisali ovdje. Tako je stranica Dnevna doza splitskog reda, koja djeluje kao svojevrsni podsjetnik na Ivoševićeve aktivističke dane i obećanja, nakon što je ovaj fake news izašao u eter, izvadila tešku municiju.

"Jel bila prvo kokoš ili Puljak? Evo su nas sad obavijestili da je Puljak posadija prvo stablo na Marjanu u zadnjih 30 godin. Mosorovo stablo posadili su Rađa i ekipa prije 8 godin po nekom našem vrimenu, al ne i po Puljkovom. U međuvremenu su na Marjanu sadili skauti, Lionsi, HNS, javna ustanova, zeleni gerilci...vrime od sad mirimo Prije Puljkove ere i Posli Puljkove ere", stoji u prvoj od današnjih nekoliko objava ove stranice na temu sadnje na Marjanu

Nakon toga je uslijedilo i nekoliko fotomontaža koje su se izrugivale tendenciji gradonačelnika Puljka da često ima pionirske proklamacije o svojim djelima; čak i kada to nije nužno istina. "Arhivska slika gradnje Poljuda.Čovik koji kaže da je prvi zasadija stablo na Marjanu skromno skriva da je stavija i kamen temeljac na Poljud. Prije je izgradija stadion nego uredija Marijani lovorvišnju", stoji poviše slike na kojoj fizičar s lopatom u rukama obavlja ritualno preuzimanje zasluga za ono za što ga građani plaćaju da radi.

 

Slijedeća objava je donijela još nekoliko prikaza splitskog gradonačelnika koji vrijedno postavlja zastavu na mjesec, spašava djecu iz snijega, popločava Peristil i uređuje Sikstinsku kapelu.

Spomenimo još i kako gradonačelnikova supruga te saborska zastupnica Marijana također nije propustila na vlastitiom profilu objaviti iste netočne informacije o prvoj sadnji nakon 30 godina. Uz to, ona je i dokumentirala ovu sadnju videom na kojem Ivica Puljak, u rebatinkama, mašklinom ore rupu u zemlji za borovu mladicu. Puljak je ovaj sadržaj popratila riječima: "Prije će Marjan pošumit nego lovorvišnju doma orezat."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2023 15:37