StoryEditorOCM
Splitdnevna doza gradonačelničkog nereda

Puljak i Ivošević u akciji ilegalnog pošumljavanja i širenja neistina: iz Grada tvrde da je ovo prvo stablo posađeno u 30 godina, a Bojanova stara FB stranica ih demantira

Piše m.p.
6. veljače 2022. - 18:18

Na službenim Facebook stranicama Grada Spilta je jutros osvanula objava o sadnji stabala na Marjanu. Navodno se radi o obnovi gradske Park-šume, a rukave su pritom zasukali i zgrabili maškline i gradonačelnik Puljak te njegov zamjenik Ivošević. - "Prvi put u mom životu na Marjanu se odvija organizirana sadnja novih stabala šta dovoljno govori o tome kako se dosad skrbilo o plućima grada. Zahvaljujemo Udruženju obrtnika Split na donaciji i inicijativi. Neka ovo bude prva od brojnih budućih akcija na Marjanu!", poručio je Bojan.

Doduše, upitno je koliko ima istine u Ivoševićevim riječima. Naime, na Novu godinu 2020. je na, danas zaboravljenoj, stranici Dnevna doza splitskog nereda, osvanuo video na kojem je tzv. Zelena gerila na Marjanu sadila česminu i čemprese. Nakon što su tada iz Javne upozorili da samoinicijativno pošumljavanje na toj lokaciji nije zakonski dozvoljeno, misteriozni saditelji su uzvratili: "Pozdrav od Zelene gerile vi i dalje pizdite, a mi ćemo i dalje sadit. Ako volite Marjan umisto da nas osuđujete i tražite, isključite jebena građevinska područja iz park-šume Marjan", pisalo je, između ostalog, u objavi.

Uzevši u obzir da je upravo Bojan Ivošević tada bio glasnogovornik Dnevne doze splitskog nereda, pomalo je bizarno da današnja objava Grada Splita počinje rečenicom: "Prvo stablo posađeno na Marjanu u posljednjih više od 30 godina", pogotovo jer je od iste prošlo svega dvije godine. Je li ovdje riječ o skupljanju političkih poena pod cijenu lažnih vijesti ili omaška administratora, preostaje vidjeti. Osim toga, plan pošumljavanja i dalje ne postoji, što znači da je ova današnja akcija gradskih vlasti, u suštini, također ilegalna.  

No, ako pogledamo još malo dulje u prošlost, moguće je naići na još pokoju vijest o sadnji drveća na Marjanu. Tako je 25. srpnja 2014., na rođendan Milorada Bibića Mosora, legendarnog i neprežaljenog novinara Slobodne Dalmacije i kroničara svega najljepšega što život u Dalmaciji znači, tamo posađena česmina njemu u čast i to na inicjativu Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan. S obzirom da je tada u čast velikog Splićanina postavljeno stablo koje će svojom veličinom odgovarati onome čiju uspomenu nosi, na zapadnim ograncima grada se i danas uzdižu grane koje podsjećaju na krive navode u čast današnje akcije.

Sada je na potezu Dnevna doza splitskog nereda, koja bi mogla, baš kao u najboljim danima predizborne kampanje, uskrsnuti i narugati se vladajućima na obmanjivanju građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 13:34