StoryEditorOCM
SplitIZAŠLO NA VIDJELO

Doznali smo kome je prodan enormni dug ‘Small Malla‘, javila nam se ‘Fortenova grupa‘ i otkrila ‘misterioznu‘ firmu...

Piše Sandi Vidulić
13. lipnja 2023. - 12:46

Dok iz "Small Malla" proglašavaju poslovnom tajnom tko je otkupio njihov enormni dug, od "Fortenova grupe" smo dobili odgovore.

- Fortenova grupa d.d. je u lipnju 2020. godine prodala svoje potraživanje prema "Small Mall" d.o.o. kompaniji "Best in Parking" d.o.o. Zagreb.

Parcela na kojoj se gradi Small Mall opterećena je milijunskim dugovima! Zvali smo investitore, odgovarali su šturo

Fortenova grupa d.d. je ovom transakcijom također svoje upisano založno pravo na nekretninama, prenijela na kompaniju "Best in Parking". Nakon toga "Fortenova grupa" d.d. nije više povezana sa "Small Mallom d.o.o. i pratećim projektom - stoji u odgovoru iz Fortenove.

Podsjetimo, u zemljišnoj knjizi "Fortenova" ima upisano založno pravo od 300 milijuna kuna na pravo građenja i na suvlasnički dio čestice koji pripada "Small Mallu" d.o.o.

image
Saša Burić/Cropix

Od prokuriste tvrtke "Small Mall" Ibrice Zulfikarpašića dobili smo nejasne odgovore oko otkupa dugova. Prvi put je rekao da ih je otkupio netko tko je u dobrim odnosima s tvrtkom "Small Mall", a na ponovljeno pitanje koje je to povezano društvo, nije odgovorio o kome se radi.

Budući da uknjižena založna prava Fortenove i švicarske tvrtke NLB Interfinanz zajedno prelaze 47 milijuna eura, a da je vrijednost poslovno garažnog projekta koji se planira izgraditi na Manušu 40 milijuna eura upitali smo kakva je poslovna logika investitora da otkupljuje dugove koji prelaze vrijednost projekta, odnosno, na koji način je to izvedeno, ali Zulfikarpašić je to proglasio poslovnom tajnom. Također, nije se htio izjasniti o tome kako je poslovao Small Mall d.o.o. u 2022. godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 01:09