StoryEditorOCM
Splitmirisa ne fali

Di smo došli kad su fažoleti i trišnje luksuz? Dvadeset eura za trišnje, osam za fažolete, po tri za bob i tikvice...

Piše Božidar Lončar
10. svibnja 2023. - 21:30

Boja, okusa, mirisa na Pazaru u svibnju koliko poželiš. Bogat izbor za kupce, ali treba im pravo malo bogatstvo koje će morati izdvojiti za voće i povrće kojima je sada stađun. O prvim trešnjama nećemo nadugo i naširoko jer cijena je samo za one punog džepa, kao prosječna cijena kilograma teletine, recimo.

– 20 eura je kilogram trešnje – rekao je prodavač Zagim koji drži štand na dnu Pazara, kod cvjećara.

Ali ne treba nasjesti na prvu cijenu. Svega nekoliko štandova od Zagima naišli smo na trešnje za šest eura po kilogramu.

– Iz Kaštela su. Ovo je svibanjska zato su tako male – rekao nam je prodavač koji je htio ostati anoniman.

Ako dobro tražiš i imaš dovoljno živaca za cjenkanje, trešnje se mogu spustiti i do pet eura za kilogram.

– Platio sam pet eura za...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 02:56