StoryEditorOCM
SplitVODA ILI IZLUČEVINE

Đaci iz istočnih dijelova Splita u školu dolaze ‘okupani‘ fekalijama! Oduran problem prijavljen Banovini: ‘Ljudi su na terenu, žurno saniraju problem‘

Piše SPLIT SD
18. svibnja 2022. - 23:07

Nije ugodan osjećaj kad se u trenutku naleta automobila na lokvu vode nađete na krivom mjestu u krivo vrijeme. Ako vas je ikad na pločniku poškropilo blatnjavom vodom, znate kakav je to osjećaj.

Sad zamislite da su umjesto lokve - fekalne vode. Osnovnoškolci iz Žrnovnice doživjeli su upravo to. Njihovi roditelji su se požalili na šaht u blizini obrazovne ustanove iz kojeg se, prema njihovim tvrdnjama, izlijevaju fekalne vode, a pod naletom automobilske gume završile su na odjeći osnovnoškolaca.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Djeca ne mogu šetati drugom stranom ulice jer ne postoji pločnik, jedino im preostaje stati daleko od lokve i čekati da prođe automobil.

Oduran problem u ulici Hrvatskih velikana je prijavljen Banovini.

- Jučer smo dobili dojavu o tome, a radi se o šahtu u kojoj su telefonske instalacije. Odmah sam se javio 'Ericsson Servisu' koji upravljaju telekomunikacijskom infrastrukturom. Oni su angažirali svoje ljude na terenu i otvorili nalog za sanaciju problema - kazao je Damir Babić, voditelj Odsjeka za komunalno održavanje. Iz tvrtke zadužene za održavanje instalacija Hrvatskog Telekoma rečeno nam je da još uvijek nisu otkrili uzrok problema, ali rade na tome.

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Voda izbija iz šahta. Tek treba ispitati odakle dolazi i je li riječ o vodi ili fekalijama. Hrvatski Telekom nam je dao zadatak da to obavimo, a svoje djelatnike sam uputio na teren da to žurno saniraju - potvrdio je Slavko Šunjić iz "Ericsson Servisa".

Otkrio nam je im se u dogovoru s komunalnim redarom ponudila pomoć "Vodovoda i kanalizacije" kako bi se što prije otklonio problem, ali su još uvijek u fazi detektiranja uzroka.

Nažalost, rijetke čudi ovaj problem jer Žrnovnica još uvijek nema kanalizacijski sustav, nego su stanovnici osuđeni na septičke jame zbog čega dolazi do ovakvih nepogoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 16:29