Odakle se čisti riba, riba, dal' od glave ili repa? Ajde bogati, najvažnije je da je čista, ali isto će vam svaki čovik od ribe kazati kako lustru, hoće reći onu krljuštinu, ljusku, počnete micati prvo s repa. Pa onda drito u glavu. Da da, naučili su nas kako su muški maheri u čišćenju ribe, pa evo i rodonačelnik tog posla na splitskoj peškariji bio je stari dobri majstor Žila. Ali, kada žena u taj posao uđe, bogme je nitko neće tako lako zamijeniti. A u peškariji Sibe na Žnjanu s ribom se u koštac svakog dana hvataju četiri prelijepe dame. I to maše noževima, to kida branče, to krljušt samo baca, to guli kožu.
Ljudi dragi da vidite vi kako one filetiraju ribu, kirurški precizno, milimetarski uz kost. Da vidite vi kako to damski kliještima izvuče ribetini nal...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....