StoryEditor
SplitSLUŽBENA TAJNA

Centar za socijalnu skrb Split: Nadzirali smo cijelu obitelj Zavadlav još od 1997. godine, svi su bili u tretmanu

Piše Merien Ilić
13. siječnja 2020. - 11:04
Split, 040112. Novi prostori Centra za socijalnu skrb u Gundulicevoj ulici. Povrsina prostora je oko 1700 metara kvadratnih, a useljene se ocekuje kroz desetak dana.Jakov Prkić/Arhiv/HANZA MEDIA

Splitski Centar za socijalnu skrb nadzirao je obitelj Filipa Zavadlava, 25-godišnjeg mladića osumnjičenog za trostruko ubojstvo, još od 1997. godine, potvrdili su nam iz Centra.

U obitelji su, uz roditelje, još dva brata, obojica na pragu 20-tih godina, što znači da su socijalni radnici, te predškolski i školski sustav bili upoznati s prilikama u obitelji još otkako su braća bila mala, no nisu poznati detalji na koji način su se problemi pokušavali rješavati od strane stručnih službi.

Jedan od braće nalazi se u terapijskoj zajednici za liječenje ovisnosti u Crnoj Gori.

- Ovaj Centar je u obitelji Zavadlav još od 1997. godine poduzimao sve potrebne mjere i radnje sukladno odredbama Obiteljskog zakona, a s ciljem zaštite najboljeg interesa malodobne djece kroz pružanje savjetodavne pomoći i podrške roditeljima u ostvarivanju socijalne skrbi.

Te mjere provodile su se kontinuirano do 2016. godine, odnosno do punoljetnosti najmlađeg djeteta u obitelji jer je tako predviđeno zakonom.

Što se tiče ostalih mjera koje se nisu odnosile direktno na maloljetnu djecu, bilo da se radilo o obavijestima ili prijavama zaprimljenim od bilo od strane privatnih osoba ili drugih državnih tijela, ovaj Centar poduzimao je i nakon punoljetnosti djece sve mjere i radnje sukladno pravilima etičnosti struke kao i važećim zakonskim propisima Republike Hrvatske.

Sve ove mjere poduzimale su se sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi i Obiteljskog zakona - kazali su nam iz splitskog CZSS uz obrazloženje da sve ostale informacije vezane uz imenovanog koji se sumnjiči za kazneno djelo i članove njegove obitelji, nisu u mogućnosti iznositi detaljno u javnost, već su dužni osigurati tajnost i zaštitu njihovih osobnih podataka.

 

#FILIP ZAVADLOV#CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB SPLIT

Izdvojeno