StoryEditorOCM
SplitNA SKALICAMA

Bivši radnici splitskog giganta u stečaju od sutra se mogu prijaviti za isplatu zaostalih potraživanja. Ovo je procedura

Piše Božidar Lončar
6. prosinca 2023. - 21:01

Danica Stipković, predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmacijavina dopisom je obavijestila kolege i bivše radnike ove tvrtke u stečaju kao i medije kako se od sutra zaprimaju prijave za isplatu potraživanja radnika temeljem odluke Vlade 30. studenog 2023. o isplati dugovanja prema radnicima težak osam milijuna eura. 

image

Danica Stipković

Nikola Vilić/Cropix

- Vlada je prepoznala naše zahtjeve i u zakonskim i socijalnim okvirima je donijela odluku da se radnici Dalmacijavina namire u stopostotnom iznosu iz državnog proračuna. 

Prema uputama CERP-a, svaki radnik je dužan ispuniti obrazac koji će dobiti na adresi Table 27 gdje je nekoć bio dućan "Dalmacijavina". Obrazac se preuzima osobno u četvrtak od 11 do 12:30  uz osobnu iskaznicu i karticu tekućeg računa dok nasljednik preminulih radnika mora imati i presliku pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju.

image






 

Nikola Vilić/Cropix

Uz to, potrebno je donijeti i dvije kopije navedene dokumentacije te dvije prozirne fasickle. Desetogodišnjim neprekidnim radom sindikata i kontinuiranim zahtjevima radnika prema svim dosadašnjim Vladama, ministarstvima i nadležnim tijelima i institucijama vršili smo pritisak kako predmet Dalmacijavina ne bi bio zaboravljen - napisala je, između ostalog, Danica Stipković, predsjednica Nezavisnog sindikata Dalmacijavina.

Isplata se očekuje kroz mjesec do mjesec i pol dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 15:15