StoryEditor
SplitŠETAČI KIPOVA NA MOKRENJE

Aktivisti navukli lancun s likom Miljenka Smoje na čuveni fotostup na Matejuški. ‘Bedasti Splićani ne znaju koristiti vanserijski krik moderne tehnologije‘

Piše PSD
1. ožujka 2021. - 09:57
Duje Klaric/Cropix

Je, ovo je onaj čuveni fotostup s Matejuške. Danas se probudio obučen u lancun s likom Miljenka Smoje, a uskoro se doznalo i tko stoji iza ove instalacije. Riječ je o splitskim aktivistima pod imenom 'Šetači kipova na mokrenje' .

Ovo je poruka koju su poslali medijima:

Javljamo se još jednim vapajem kulture, u kojem smo prekrili vanserijsku inovaciju fotostupa lancunom. Ako bolje pogledate, na bijelom je lancunu naš veliki kroničar - Miljenko Smoje.

Ovim činom nismo htjeli umanjiti važnost fotostupa, dapače, prekrivajući ga lancunom, s njega smo makli prašinu jer se bedasti Splićani naprosto ne znaju koristiti ovim vanserijskim krikom moderne tehnologije, te smo, tek onako uzgred, ovim vapajem kulture, htjeli napomenuti da bi se i Smojinom spomeniku moralo naći mjesto na Matejuški.

Sigurni smo, da bi taj spomenik dao dodatnu vrijednost našemu mandraču i što je najvažnije, uvjereni smo da isti ne bi skupljao prašinu. Ako kip Aleksandra Guberine nije po guštu koalicijskih partnera, sigurno će spona između njih, naš Veliki Kulturnjak i Šetač Kipova Na Mokrenje naći koga, kome bi se namjestio posao da kip izradi, pa da stranački čovjek na kulturi i Smoji zera i zaradi. 

ŠKNM - po miseca od Smojina rođendana.

image
Duje Klaric/Cropix
image
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2021 17:18