![<p>Miro Bulj; panorama Sinja</p>](https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2025/01/03/o_28578197_1024.png)
U svakom iole poznatijem restoranu u cetinskome kraju, naročito onima u neposrednoj blizini rijeke Cetine, žabe su na samom vrhu najtraženijih delicija. Tako je već desetljećima. Jedina promjena je u podrijetlu žabljih krakova koje je, pak, uvjetovao prelazak sa sezonske na cjelogodišnju ponudu.
Već dalekih desetljeća, čim bi se u proljeće priroda probudila i žabe svojim kreketom najavile da su završile skrivanje od zime, žabolovci iz naselja uz rijeku, naročito oni iz Otoka kojima nije bilo ravnih, kretali su u lov. Očišćene žabe, kojima je oduvijek mjerna jedinica bila duzina, nosili su prodati rijetkim restoranima ili na tržnice u Sinju i Splitu.
Budući da je potražnja za žabljim batacima sve više i ubrzanije rasla, naročito u drugoj polovici prošloga stoljeća, žabo...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....