StoryEditorOCM
Zagoraobjavljena snimka

Zanimljivi prizori s Perućkog jezera: pogledajte kako piloti kanadera uzimaju vodu i spretno manevriraju na jezeru

Piše DALMACIJA SD
18. kolovoza 2024. - 10:09

Vatrogasci su jučer i dalje gasili više požara koji su u protekla dva dana buknuli u Šibensko-kninskoj županiji. Situacija na području Oton-Bendera kod Knina se bila smirila i nije bilo otvorenog plamena, ali je bilo izdimljavanja, stoga su pomagali kanaderi.

- Stanjem požara na području Otona između Šibensko-kninske i Zadarske županije smo zadovoljni. Ima još otvorene vatre na par dijelova te tu djeluju i zračne snage. Sa strane Šibensko-kninske županije požar gasi 65 vatrogasaca, a gase i kolege iz Zadarske županije s njihove strane. Tamo je 25 vatrogasaca, oni su uspjeli to kompletno područje riješiti. Dat ćemo sve od sebe da se na ovom području to stavi pod nadzor - rekao je jučer vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Facebook stranica Vatrogasci - 193 objavila je snimku s Perućkog jezera na kojoj se vide kanaderi kako uzimaju vodu iz jezera i nastavljaju svoj put ka požarištu.

Podsjetimo, prošli ponedjeljak javnost su zaintrigirali prizori kanadera koji uzimaju vodu u Kaštelanskom zaljevu, posebice trenutak u kojem kanader prolazi kraj gumenjaka, a muškarac iz gumenjaka maše pilotu koji mu uzvraća.

Pogledajte nevjerojatan prizor iz Kaštelanskog zaljeva: kanader prolazi pokraj gumenjaka, a čovjek mu maše

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 22:11