StoryEditorOCM
Zagorafajront u zoru

Za razliku od splitskih, sinjskim ugostiteljima sve je dozvoljeno; Bulj im je omogućio da rade od jutra do sutra...

Piše Toni Paštar
18. srpnja 2024. - 07:46

Dok se vlasnici noćnih klubova u splitskom najužem centru sa svojim odvjetnicima pripremaju rušiti najavljenu gradsku odluku o ograničenju radnog vremena do 2 sata iza ponoći, sinjski gradonačelnik Miro Bulj donio je odluku po kojoj ugostitelji u alkarskom gradu ovoga ljeta, za vrijeme odvijanja "Dana Alke i Velike Gospe" do 1. rujna, mogu raditi od jutra do sutra.

Fajront će im nastupati dolaskom zore. Prema Buljevoj odluci, u tom vremenu restorani i gostionice mogu raditi do 3 sata, a subotom i nedjeljom do 4 sata. Objektima brze prehrane Bulj je odobrio radno vrijeme do 2 sata, petkom do 3 sata, a subotom i nedjeljom do 4 sata.

Kavane, cafe-barovi, pivnice, buffeti, krčme, konobe, zdravljaci, slastičarne, zalogajnice, pečenjare, bistroi, pizzerie i svi ostali mogu raditi do 2 sata, a subotom i nedjeljom do 3 sata. U danima alkarskih svečanosti, dakle u dane Bare, Čoje i Alke te uoči i na blagdan Velike Gospe svi sinjski ugostitelji mogu raditi bez ikakvih ograničenja.

Bit će zanimljivo saznati koliko će se ovako liberalno radno vrijeme sinjskih ugostitelja odraziti na promet, naravno kroz fiskalizirane račune, te kako će na ovu odluku gradonačelnika Bulja reagirati građani Sinja koji žive u blizini ugostiteljskih objekata.

Posebno stoga što iz gotovo svakog od tih objekata trešti glazba velikih decibela. I do sada je nemali broj Sinjana tvrdio kako su u noćnim satima kada bi trebali spavati izloženi teroru buke. Oni, pak, građani alkarskog grada koji nemaju radnih ili školskih obveza rado u ovim vrućim danima mijenjaju dan za noć i njima ovakva odluka gradonačelnika Bulja sigurno odgovara. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 00:47