StoryEditorOCM
ZagoraSRETNO, POPOVIĆI!

U 72 sata sakupljeno 75.000 € za Imoćanku Magdalenu! ‘Zahvaljujući vašem lancu ljubavi, krećemo u drugi dio naše borbe!‘

Piše Braco Ćosić
12. srpnja 2024. - 18:15

Samo 72 otkako smo se, putem Slobodne Dalmacije, obratili javnosti s potresnom ispovijesti teško bolesne Imoćanke, 32-godišnje Magdalene Popović, rođene Jović, iz Vinjana Gornjih pokraj Imotskog i njenog supruga Saše, prikupljeno je potrebitih 75 tisuća eura za njeno hitno liječenje u Španjolskoj, a moguće i Kini.

U tekstu koji je pokrenuo lanac dobrote se navodi i cijeli mukotrpni put koji su ta mlada žena i njena obitelj prošli u protekle četiri godine, obilazeći mnoge hrvatske bolnice, gdje im nije predočena dijagnoza njene bolesti koja se progresivno širila.

Imoćanki Magdaleni liječnici iz Njemačke i Španjolske kažu jedno, a hrvatski - drugo? Ovo je njena najveća bitka...

Tek odlaskom u Njemačku kod tamošnjih stručnjaka dijagnisticirani su joj  rijetki višestruki vaskularni kompresivni sindromi, od kojih u svijetu oboljeva oko 2,5 posto populacije.

Za tu bolest, koja pacijenta iscrpljuje silnim bolovima potrebni su i hitni kirururški zahvati, a to je za sada moguće obaviti jedino kod jednog kirurga u Malagi u Španjolskoj, te u jednoj vojnoj bolnici u Kini.

- Hvala vam dobri ljudi, tako brzo, nestvarno, kao u snu, vi ste reagirali i pomogli nam da prikupimo taj novac i već od danas krećemo u drugi dio naše borbe, a to je hitan dogovor sa strukom u ove dvije bolnice, kako bi što prije krenuli s Magdalenom u stručnu medicinsku obradu.

Hvala vam, hvala Slobodnoj Dalmaciji, Radio postaji Imotski, koji su objavili naš apel, ali posebno vama, dragi nepoznati ljudi. Vaš lanac ljubavi učvrstio je u ova 72 sata ljubav između vas i nas kojima ste pomogli, da je to primjer koji samo vraća vjeru u bližnjega svoga.

Pred nama je, rekosmo, dug put i puni smo nade da će na kraju sve biti u redu. Predočit ćemo na kraju ove priče sve račune oko liječenja naše Magdalene, a sada Vam dajemo na uvid i potvrdu da ste Vi ispunili naše snove. Hvala vam, poručila nam je obitelj Popović-Jović, prilažući trenutačni izvod iz banke.

Nakon objave u ‘Slobodnoj‘ krenula lavina dobrote za Imoćanku Magdalenu: ‘Hvala, divni ljudi. Nikad nisam bila jača!‘

 

image
Privatni album

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 04:29