StoryEditorOCM
Zagoraračunalna prijevara

Stariji Imoćanin povjeravao nepoznatoj ženi koja mu je obećala prebaciti novac na račun. Dao joj je podatke s kartice...

Piše ŽUPANIJA SD
10. listopada 2024. - 11:06

Policijski službenici PGP Imotski zaprimili su kaznenu prijavu za kazneno djelo Računalna prijevare. Naime, 77-godišnjak je putem interneta stupio u kontakt s nepoznatom ženskom osobom koja mu je rekla da ima novčana sredstva koja će mu ona prebaciti na račun, a potom je radi uplate novca nepoznatoj osobi dao podatke bankovne kartice. 

Međutim, nedugo potom je primijetio da mu je s računa "skinuto" 4300 eura. Na okolnosti zaprimljene prijave provodi se kriminalističko istraživanje.

image
Shutterstock

Posjetite stranice Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznajte kako i na koji način se zaštititi.

Također, CARNET-ov Nacionalni CERT u rad je pustio novi servis CERT iffy koji korisnicima, prije ili prilikom online kupovine, omogućuje provjeru ima li internetska trgovina obilježja lažnog weba. Korištenje servisa je jednostavno, a sve što korisnici trebaju napraviti kako bi provjerili internetsku trgovinu je da na stranici upišu ili zalijepe URL adresu trgovine koju žele provjeriti te pritisnuti gumb za provjeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. listopad 2024 11:07