StoryEditorOCM
Zagoraglas naroda

Sinjani ne žele komentirati Buljevu kandidaturu za predsjednika: ‘Ne bih ja o tome...‘ Ipak smo našli trojicu hrabrih...

Piše Toni Paštar
14. listopada 2024. - 08:35

Što u alkarskom gradu kažu o najavi da će se Miro Bulj, sinjski gradonačelnik, vijećnik u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije i zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru, kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske? Odgovor na to pitanje pokušali smo makar nazrijeti prošle subote kada smo kolega Nikola i potpisnik ovih redaka na sinjskom Trgu kralja Tomislava, popularnoj Pijaci, krenuli napraviti anketu s uvodnim pitanjem.

Iako je Pijaca, uobičajeno subotom, bila ispunjena prolaznicima, a na štekatima se tražilo slobodno mjesto, ispostavilo se da smo pravljenju ankete pristupili preoptimistično. Predmnijevali smo kako ćemo bez teškoća saznati što o Buljevoj najavi kandidature misle pojedinci koje smo se zaputili birati metodom slučajnog uzorka. Jedva smo uspjeli anketirati trojicu muškaraca.

image

Miro Bulj

Saša Burić/Cropix

Dvostruko više nas je odbilo s obrazloženjem "ne bih ja o tome", a od desetak žena kojima smo pristupili u namjeri da čujemo njihova mišljenja ni jedna nije htjela ništa reći, odbijajući svaku pomisao da joj fotografija s njenim stavom u o Buljevoj kandidaturi iziđe u novinama.

Poznato je da za žene vrijedi mišljenje kako su blagoglagoljive. Nismo uspjeli saznati zašto, kada je u pitanju nakana Mira Bulja da zasjedne na Pantovčaku, zaziru od javnog iznošenja vlastitog mišljenja. I dok su žene ostale "zakopčane", evo što su nam izjavila trojica koji su pristali na anketu:

Nediljko Radić:

- Na stranu Franjo Tuđman. Njemu sve pohvale i za mene je ostao predsjednik kakvog nikada više hrvatski narod neće dati. Poslije njega Miro Bulj je najbolji. Svi ostali su bili lošiji nego je on. Bulj ima čast i poštenje, a znanje će doći.

Željko Marić:

- Meni osobno bilo bi drago da još jedan iz našega kraja bude predsjednik Republike Hrvatske, da Miro Bulj naslijedi Zorana Milanovića. Neki Bulja kude, a neki ga hvale. To je meni normalno jer ni u kući, unutar jedne obitelji, ne može se svakome ugoditi. Vidjet ćemo što će na izborima odlučiti hrvatski građani. Meni ne bi bilo mrsko da najviše glasova dobije Miro Bulj.

Ivan Marić:

- Moje je mišljenje da će Miro Bulj na izborima za predsjednika raditi za Zorana Milanovića. To su moje pretpostavke. Vjerujem da bi Bulj rado bio predsjednik države, ali čini mi se da su mu šanse vrlo male.

image

Željko Marić, Nediljko Radić, Ivan Marić

Nikola Vilić/Cropix
image

Željko Marić, Nediljko Radić, Ivan Marić
 

Nikola Vilić/Cropix
image

Željko Marić, Nediljko Radić, Ivan Marić
 

Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 08:36