StoryEditorOCM
Zagorane štedi se

Projekt Lećevica pokrenut je prije 19 godina, a sada je ušao u svoju prvu fazu. Čestitamo! Milijuni se slijevaju i dalje

Piše Vinko Vuković
26. srpnja 2024. - 22:00

Zaustavite ovu glupost! Nije još kasno, priznajte da ste pogriješili i prestanite trošiti novac na nešto što je Europa odavno napustila. Shvativši da nije toliko bogata da bi bacala novac na idiotarije ovakve vrste.

Vjeran Piršić nema dlake na jeziku. Kad smo ga nazvali da nam kao stručnjak za ekologiju objasni što znači najnovija donacija Vlade Republike Hrvatske od čak 2,7 milijuna eura Regionalnom centru čistog okoliša u Lećevici, pozelenio je. Od muke.

Sve o Lećevici, kaže, zna, i baš zato još jednom koristi priliku kako bi apelirao na zaustavljanje toga besmislenog projekta. Blago rečeno. Jer, Piršić ne bira riječi kad govori o hrvatskim centrima za gospodarenje otpadom. Od kojih, kao aktivist s Kvarnera, dva ima u svom dvorištu, Marišćinu u Viškovu i Kaštijun pored Pule.

– Iz prve vam ruke mogu reći da je to pogrešna tehnologija, na pogrešnom mjestu i s pogrešnim kapacitetima – tumači Piršić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 20:51