Zima stegla. Bura, a tko voli – nađe i sniga.
Uputili smo se u neka od sela Imotske krajine, ne u potragu za snijegom, nego za lipoticom na tanjuru – rašćikom. A nema bolje rašćike od one koju je bura "ujela". Tragali smo za rašćikom, a naišli na nevjerojatnu životunu priču. Htjeli smo doznati i vidjeti gdje se to spravlja najbolja domaća raštika ili rašćika kako je zovu u Imotskoj krajini. I naravno, uz nju ide kvalitetno domaće suho meso – koštradina. I to koštradina od sušenog brava, ili još bolje od sušene kozletine.
Nekada je raštika bila sirotinjsko zelje, danas prava zdrava delicija. I koga priupitat, tko spravlja rašćiku, a da je ukusna, nego legendu i dobrog duha Imotske krajine Čedomira Čedu Lizatovića, najvećeg ljubitelja domaćih životinja iz Krs...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....