StoryEditorOCM
ZagoraPROTUPRAVNE PJESME

Policija uhitila postavljača ustaške zastave oko kipa Tina Ujevića u Imotskom, evo odakle se puštalo ‘Juru i Bobana‘

Piše SPLIT SD
9. kolovoza 2024. - 15:46

Policijska uprava splitsko-dalmatinska poslala je izvještaj o postupanjima njihovih djelatnika na Thompsonovu koncertu koji je sinoć održan u Imotskom.

Osim tučnjave dvije skupine mladića koja se dogodila neposredno nakon koncerta, o čemu smo jutros prvi izvijestili, policija je sankcionirala još neke prekršaje. Najviše njih vezano je za zlouporabu pirotehnike i vožnju pod utjecajem alkohola.

Žestoka tučnjava nakon Thompsonova koncerta u Imotskom! Sukobile su se dvije skupine momaka, otkrivamo detalje incidenta

Iz MUP-a kažu da neposredno prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja nisu zabilježili prekršaje oštećenja imovine i narušavanja javnog reda i mira u većem obujmu, ali ni ozljeđivanja osoba.

U prekršaju javnog reda i mira, kažu, zatečeno je 14 osoba, a jedna od njih zatečena je u prodaji predmeta sa simbolima kojima se remeti javni red i mir, zbog čega je prekršajno procesuirana, a o svemu je obaviješten i Državni inspektorat.

image

Imotski, 080824.
Stadion Gospin dolac.
Koncert Marka Perkovica Thompsona.
Foto: Jakov Prkic/CROPIX

Jakov Prkić/Cropix

- Policijski službenici su u jednoj intervenciji prema pet osoba uporabili sredstva prisile - kažu iz MUP-a.

Zbog zlouporabe pirotehnike pokrenuti su prekršajni postupci protiv 42 osobe.

Unatoč apelima, 46 osoba vozilo je pod utjecajem alkohola

Kaznenu prijavu zaradila je osoba koja je preko zvučnika, postavljenog na prozor ugostiteljskog objekta, reproducirala pjesme protupravnog sadržaja. Identitet joj je utvrđen, a nad njom će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na nasilje i mržnju.

image
Jakov Prkić/Cropix

- Također je utvrđen identitet osobe koja je u utorak na spomenik Tinu Ujeviću postavila zastavu sa simbolima kojima se remeti javni red i mir te je nad njom provedeno kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje prekršaja opisanog u Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je prekršajno procesuirana - nastavljaju iz Policijske uprave

No to nije sve, iz policije poručuju da će nastaviti analizirati javno dostupne snimke, kao i snimke policije, a sve s ciljem procesuiranja počinitelja protupravnog ponašanja prije, za vrijeme i nakon održavanja navedenog okupljanja. Dakle, još neki mogli bi dobiti prekršajne i kaznene prijave.

Šokantna je brojka vozača koji su nakon koncerta vozili pod utjecajem alkohola, posebice u kontekstu nesreće koja se prije nekoliko dana dogodila u Dicmu, također pri povratku s koncerta. Iz prometa je isključeno 46 osoba.

- Unatoč našim apelima upućenim vozačima da ne voze pod utjecajem alkohola, a osobito nakon prometne nesreće u Dicmu koju je 7. kolovoza skrivio vozač pod utjecajem alkohola nakon povratka s koncerta, nakon sinoćnjeg koncerta je 46 osoba isključeno iz prometa i procesuirano jer je utvrđeno da su nakon javnog okupljanja upravljali vozilima pod utjecajem alkohola - zaključili su iz MUP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 18:31