StoryEditorOCM
ZagoraSIMPOZIJ U SINJU

Poduzetnik Branko Roglić: ‘Miko Tripalo danas pada u zaborav, evo zašto to nikako ne smijemo dopustiti‘

Piše Toni Paštar
7. lipnja 2024. - 22:11

U Alkarskim dvorima su u organizaciji Centra za demokraciju i pravo "Miko Tripalo", a pod pokroviteljstvom Branka Roglića, održani 9. po redu "Tripalovi dani u Sinju".

Tema ovogodišnjeg skupa naslovljena je "Država i institucije u službi gospodarstva i društva".

Simpozij je otvorio Tvrtko Jakovina, predsjednik Upravnog odbora Centra "Miko Tripalo", koji je u pozdravnoj riječi naglasio kako se i ove godine razgovara o temama koje zanimaju hrvatsko društvo te da su Centar i njegovi članovi okrenuti stvaranju novog boljeg ozračja kroz propitivanje što Hrvatskoj treba da bi svima bilo bolje.

U ime Viteškog alkarskog društva, koje za Tripalove dane u Sinju od samog početka ustupa prostor, sudionike je pozdravio Mladen Vučković, član Upravnog odbora.

Zbog zdravstvene spriječenosti pokrovitelja Roglića njegove prigodne riječi pročitala je Mirela Lovretić. Roglić je poručio kako su Hrvatsko proljeće i Miko Tripalo formirali njegovu mladost. Smatra kako Miko Tripalo ide u smjeru zaborava što se nikako ne smije dopustiti jer su stavovi Mike Tripala ugrađeni u temelje stvaranja samostalne hrvatske države. Iako nije bilo najavljen, među gostima je bio i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

image

U Sinj je došao i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić iako nije bio najavljen

Goran Mehkek/Cropix

Na simpoziju su obrađene dvije tematske cjeline. Prva se odnosila na državu i institucije u službi gospodarstva. Na tu temu su, uz moderiranje Velibira Mačkića, govorili Ria Ivandić, Filip Novokmet, Vedran Recher, Marina Jalžabetić i Marin Luketić.

Drugu cjelinu pod nazivom Država i institucije u službi društva moderirao je Tvrtko Jakovina, a na tu temu izlagali su Gordana Vilović, Vedran Đulabić, Ivan Obadić i Neven Matas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. lipanj 2024 22:13