StoryEditorOCM
Zagoraopasni 55-godišnjak

Piroman iz Muća izazvao je požar i prije mjesec dana, a sudac ga je pustio na slobodu. Pa je potpalio nova dva

Piše Marko Didić
11. kolovoza 2024. - 12:30

Pedesetpetogodišnji piroman s područja Muća koji je izazvao dva požara, a već od ranije je po tim djelima poznat policiji, predan je policijskom pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za izazivanje požara.

Prvi požar je izazvao 9. kolovoza na području gdje živi, oko 14.45 sati, na području općine Muć, predio Neorić. Nakon toga je, u 15,45 sati u mjestu Klis, predio Kočinje brdo, zapalio drugi požar koji je zahvatio suhu travu, raslinje i samoniklu šumu. Požar je lokaliziran u 18 sati, dok je za promet bila zatvorena DC511, a promet se odvijao obilazno preko mjesta Koprivno. Opožareno je oko 2 hektra  površine.

Zanimljivo je da je isti muškarac 14. srpnja uhićen i prijavljen za izazivanje više požara u Mjestu Konjsko koje je zapalio u neposrednoj blizini trafostanice, jedne tvrtke i ugostiteljskog objekta.

I tada je kazneno prijavljen i doveden na općinsko državno odvjetništvo, ali mu sudac istrage nije odredio istražni zatvor nego ga je pustio uz obvezu javljanja svakog ponedjeljka u nadležnu policijsku postaju Solin.

U sva tri nabrojena slučaja ostvario je obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 18:14