StoryEditorOCM
Zagorafešta

Općina Dicmo slavi svoj dan; brojni uzvanici ugodno iznenađeni projektima koji su veliki razvojni iskorak cijelog kraja

Piše Toni Paštar
19. srpnja 2024. - 17:39
Laureati općine Dicmo za 2024. godinu s načelnikom Petrom Maretićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom VukšićemToni Paštar

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj su uz vijećnike i općinsku izvršnu vlast nazočili brojni uzvanici u Dicmu je u petak obilježen Dan općine koji se slavi uz blagdane dicmanskih nebeskih zaštitnika sv. Jakova i sv. Ane.

Svečano zasjedanje otvorio je Ivan Vukšić, predsjednik Općinskog vijeća koji je među brojnim gostima i uzvanicima posebno pozdravio obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata i nazočne branitelje, župnike don Vladu Strikića i don Zdravka Vučka, saborskog zastupnika i gradonačelnika Sinja Mira Bulja, dožupana Antu Šošića koji je ujedno bio izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i župana Blaženka Bobana, Matu Šimundića, predsjednika županijske Skupštine, županijske pročelnike i ravnatelja razvojne agencije RERA, čelnike brojnih gradova i općina, predstavnike MUP-a, Viteškog alkarskog društva, poduzetnike i druge.

Prigodne riječi građanima Dicma i čelnicima njihove općine uputili su Petra Radić, načelnica Podgore, u ime svih nazočnih gradonačelnika i načelnika, Mate Šimundić te Ante Šošić koji je naglasio kako Splitsko-dalmatinska županija u okvirima svojih mogućnosti pomaže Dicmu u realizaciju svih općinskih projekata, ali isto tako kroz brojne programe osigurava izravnu potporu građanima Dicma.

Sudionicima skupa prikazan je kratki film u kojemu je sažet najveći dio projekata od posebne važnosti za stanovnike općine Dicmo, a koji su uspješno ostvareni kroz minule tri godine ili je njihova realizacija u tijeku. Mnogi su prikazanim ostali ugodno zatečeni jer su ostvarena ulaganja koja se mjere u milijunima eura, višestruko veća od dicmanskog proračuna i predstavljaju veliki razvojni iskorak ove općine.

Taj film je ujedno predstavljao i u ovakvim prilikama uobičajeno izviješće načelnika pa je Petar Maretić iskoristio priliku i zahvalio svima koji su kroz protekle tri godine pomagali Dicmu, u prvom redu Splitsko-dalmatinskoj županiji i njenim tvrtkama kao i Vladi RH, njenim ministarstvima i državnim poduzećima.

Zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljena su općinska priznanja, a uručili su ih načelnik Maretić i predsjednik Vukšić. Nagradu za životno djelo dobila je rođena Dicmanka Milka Podrug Kokotović, prvakinja hrvatskog glumišta, počasnim građaninom općine Dicmo proglašen je don Vlado Strikić, dicmanski župnik od 2002. godine i dekan Kliškog dekanata, a godišnje nagrade općine Dicmo za 2024. godinu dobili su boksač Marko Milun i rukometašica Maja Sokač, rođena Zebić, danas trenerica Podravke.

Posebna priznanja dodijeljena su sportskom društvu Sveti Jakov, KUD-u Dicmo i speleološkom društvu Špiljar. Prije svečane sjednice posebno općinsko izaslanstvo položilo je vijence na groblju sv. Jakova za sve Dicmanjane poginule u Domovinskom ratu, sve koji su dali život za slobodnu Republiku Hratsku kao i za sve preminule građane Dicma. 

Na slici:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 14:57