StoryEditorOCM
ZagoraBESPOVRATNO

Obiteljima u Dalmatinskoj zagori sjest će pozamašan iznos na račun! Provjerite ispunjavate li kriterije Županije

Piše Sandra Barčot
11. rujna 2024. - 08:44

Splitsko-dalmatinska županija je osigurala nešto manje od pola milijuna eura sredstava za pomoć mladim obiteljima.

Kako stoji u odluci župana splitsko-dalmatinskog Blaženka Bobana, točno 467.400 eura namijenjeno je Programu demografskih mjera poticaja mladim obiteljima iz ruralnih područja za izgradnju i adaptaciju kuća na području prostorno najveće županije u Hrvata.

Na račune 31 obitelji bit će uplaćeni, nakon uređenog ugovora, iznosi u visini onog najvećeg od 16 tisuća eura, do najmanjeg koji je 10.700 eura.

Ovi novčani poticaji idu kao pomoć obiteljima iz ruralnih krajeva s petoro djece i manje, a najviše je takvih prijavljenih s područja Imotske krajine.

Uz Imoćane ima tu i Sinjana, Triljana, Otočana,... pa sve raduje što se polako demografska slika Dalmatinske zagore “popravlja”, te će i ova donacije za ulaganje u dom, značiti o(p)stanak i ovih familija na rodnoj grudi.

Među njima je pet obitelji s po petero djece, tri iz Imotske krajine, te po jedna iz Trilja i Prugova.

Slijedi donacija, odnosno poticaj za gradnju kuće, dovršetak obiteljske kuće ili iznos za kupnju građevinskog zemljišta za gradnju doma, još 21 obitelji s po četvero djece koja i ovim sredstvima žele riješiti problem trajnog obiteljskog smještaja.

Sredstva su osigurana i za pet familija s po troje djece.

Ovaj bespovratni novac, kako smo već naveli, doznačit će se korisnicima na temelju vjerodostojne dokumentacije, sukladno Ugovoru koji će se sklopiti nakon donošenja ove Odluke koju potpisuje župan splitsko-dalmatinski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 08:44