StoryEditorOCM
Zagorateški incident

Drama kod Imotskog: pijan ludovao u neregistriranom autu, pa bježao policiji i onda ih napao! Donosimo detalje

Piše SPLIT SD
11. lipnja 2024. - 11:34

Policajci su u Zmijavcima kod Imotskog zaustavili automobil bez registracijskih oznaka za koje su prethodno uočili da vozač upravlja vozilom na izuzetno opasan način ugrožavajući sebe i druge.

- Nakon što je zaustavljen, nakon traženja policijskih službenika da preda na uvid vozačku i prometnu dozvolu, muškarac je započeo bježati i odbio se zaustaviti na izdate naredbe policijskih službenika. Policijski službenici su ga sustigli i spriječili u daljnjem bijegu.

Prilikom postupanja pružao je otpor, te su nad njim uporabljena sredstva prisile, i to tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Utvrđeno je da se radi o 41-godišnjaku koji je uhićen i alkotestiran.

Uhićenom muškarcu je utvrđena koncentracija alkohola u krvi od 1,16 promila. Također, tijekom postupanja uputio je prijetnje policijskim službenicima. Dvojica policijskih službenika i 41-godišnjak su zadobili ozljede koje su za sada okarakterizirane kao lakše.

Muškarac je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola, nakon čega će se danas nad njim provesti istraživanje - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 11:44