StoryEditorOCM
Zagorapolje uz rudu

Našli smo političara koji ima bolji vrtal od Bulja! ‘Ovde je tri iljade kvadrata. Jesi vidila kumpire, pare tulipani...‘

Piše Mia Sesartić
15. lipnja 2024. - 10:37
Tihomir Bečko, nekadašnji dogradonačelnik Solina i gradski vijećnik na imanju u Udovičićima kod Sinja bavi se povrtlarstvomJakov Prkić/Cropix

– Pogledaj ove divote! Zelenilo di god ti se pogled pruža – govori nam Tihomir Bečko, koji je svoj novi "hobi" pronaša na didovini u Udovičićima, kod Sinja. Preciznije, lokacija Vukotinac u općini Otok.

Solinjanima je Bečko poznat kao gradski vijećnik, jedan mandat je bija i dogradonačelnik. U aktualnom sazivu nezavisni koji je u Gradsko vijeće ušao s liste Domovinskog pokreta. Splićanima će možda bit poznatiji kao nekadašnji susjed na Blatinama, a Sinjanima u zadnje vrime sigurno sve više jer geni zovu u rodni kraj, kaže.

– Skoro tri iljade kvadrata ima ovde, kapule, boba i bobića, njega san posadija da obogati zemlju dušikon. Onda ima kapule u tri boje, kornišoni kukumari za kiselit, stotinjak poma, trista paprika, tikve i tikvice, one japanske za juvu, balancane, koji red fažoleta, dva reda cikle... – nabraja Bečko dok pokušavamo pažljivo gazit između redova, a pod nogama se osjeća ona lipa, bogata crnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 10:37