StoryEditorOCM
Zagorauoči sv. roka

Na kliškoj tvrđavi održana svečana sjednica Općinskog vijeća; predstavljeni brojni projekti: ‘Treba imati viziju...‘

Piše SPLIT SD
14. kolovoza 2024. - 19:38

Uoči blagdana sv. Roka, zaštitnika Klisa, na kliškoj tvrđavi održana je svečana sjednica kliškog Općinskog vijeća na kojoj su predstavljeni brojni projekti realizirani u protekloj godini, ali i najavljeni planovi za budućnost.

Glazbeni dio programa izvođenjem hrvatske himne otvorili su Izabela Martinović u pratnji Marina Limića. Na sjednici su sudjelovali brojni uzvanici, među kojima domaćini i gosti: Tonči Glavina, ministar turizma i sporta i izaslanik predsjednika Vlade gos. Andreja Plenkovića, Jakov Vetma, načelnik Općine Klis, Blaženko Boban, splitsko- dalmatinski župan, Ante Sanader, saborski zastupnik, Stjepan Dujo, načelnik Općine Novi Travnik.

image
Općina Klis

U  promotivnom filmu koji je pripremio predsjednik Općinskog vijeća, Josip Didović prisutni su imali priliku saznati više o realiziranim i planiranim projektima Općine Klis. Proteklih godinu dana na području Općine Klis realizirani su brojni prosperitetni i milijunski projekti koji omogućuju bolji život lokalnog stanovništva. Najznačajniji od njih svakako su izgradnja vodoopskrbnog sustava i kanalizacije te Regionalnog nastavnog centra za vatrogastvo kao i rekonstrukcija ceste kroz Prugovo.

Preduvjet za daljnji kvalitetni gospodarski razvoj općine svakako je i povlačenje i korištenje europskih fondova te prekogranične suradnje i partnerstva. Dobro su toga svjesni i u Klisu gdje se dio projekata na području općine realizira i u suradnji ili uz potporu Splitsko-dalmatinske županije.

Na čelu općine već deset godina je Jakov Vetma, ujedno i najmlađi načelnik od osnutka općine uz čije je djelovanje Klis doživio ubrzan razvoj i postao mjesto ugodnog i kvalitetnog življenja za sve mještane. Svoju budućnost u Klisu, zahvaljujući pronatalitetnim mjerama kao i demografskom projektu rješavanja stambenog pitanja, planira i sve više mladih obitelji.

image

Jakov Vetma

Općina Klis

- 12 godina sam već ovdje, sa svojim suradnicima ustrajno radim na očuvanju kliškog identiteta. Težina tog zapravo kratkog rada, barem u tijeku duge i bogate kliške povijesti, leži u tome što je potrebno imati viziju i ustrajno raditi na njenoj realizaciji bez obzira na sve prepreke.

Svake izbore smo dobili sve veću podršku što znači da smo osluškivali potrebe i želje naših mještana. Uvijek pokušavamo naći najbolja rješenja kako bismo očuvali naš identitet i u tom smislu  je izuzetno je bitno da očuvamo ovaj naš prostor koji baštinimo - izjavio je načelnik Jakov Vetma i čestitao svojim sumještanima nadolazeći blagdan sv. Roka.

Ministar turizma i sporta Tonči Glavina osvrnuo se na svoje godine rada u Klisu pozdravivši svoje nekadašnje suradnike i Klišane i poželivši im mnogo uspjeha u daljnjoj uspješnoj realizaciji projekata. 

image
Općina Klis

Ove godine Nagrada općine Klis dodijeljena je kliškom župniku don Miru Šestanu. Tijekom dvadesetogodišnjeg službovanja u Klisu istakao se kao duhovni oslonac kliške zajednice. Za vrijeme njegova rada Crkva je doživjela i materijalnu obnovu te su obnovljeni župna kuća, prekrasni oltari i freske UBDM prije nekoliko godina. Kao kruna njegova rada, don Mira dogodine čeka proslava 50 godina rada u Božjoj službi.

Velika proslava Dana općine upriličit će se u petak, 16. kolovoza, na blagdan sv. Roka. Uz uobičajenu crkvenu proslavu s procesijom ulicama Klisa održat će se i bogat cjelodnevni zabavno-glazbeni program u centralom mjestu općine, na Trgu Megdan, uz večernji nastup Siniše Vuce.

image

Jakov Vetma i župnik don Miro Šestan

Općina Klis
image

Tonči Glavina

Općina Klis
image
Općina Klis
image

Blaženko Boban

Općina Klis
image
Općina Klis
image
Općina Klis
image
Općina Klis
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 13:10