StoryEditorOCM
ZagoraTEŠKE POSLJEDICE

Mladi Imoćanin izbačen iz škole nakon usmrćivanja životinje: ‘Otac mu je zgrožen i ne može shvatiti što se dogodilo...‘

Piše Božidar Lončar
12. veljače 2024. - 15:16

Učenik koji je, kako smo pisali OVDJE, prijavljen policiji zbog sumnje da je za vrijeme velikog odmora uzeo mačku i zavitlao je u zrak, izbačen je iz škole, a ta odluka u utorak bi trebala biti službena, potvrdio nam je Željko Đuzel, ravnatelj Ekonomske škole iz Imotskog.

Učenikov otac je kazao da žali zbog postupka svog sina, ali srednjoškolcu ostaje mogućnost da odlukom Razrednog vijeća ipak uspije položiti završnu godinu školovanja:

- Učenik je odlukom Razrednog vijeća uručena odluka o izbacivanju iz škole. Sutra će na Nastavničkom vijeću ta odluka biti potvrđena i on će od sutra biti izbačen iz škole.

Nema pravo prisustvovati nastavi. Danas je njegov otac bio u školi, ne i učenik. Otac je zgrožen i ne može pojmiti što se dogodilo.

Rekao je da mu je sin kazao da mu je žao što se dogodilo. Učenik može završiti četvrti razred ako mu se dozvoli polaganje razrednih ispita u našoj školi. Sutra bismo mogli donijeti odluku o tome na sjednici Vijeću - naglasio je ravnatelj.

Đuzel je dodao kako je podnesena prijava policiji i proslijeđena je Državnom odvjetništvu te da je "sve dalje u njihovim rukama kao i nadležnih institucija poput Zavoda za socijalni rad koji se školi nisu javili".

Podsjetimo, sve se navodno dogodilo prošlog tjedna o čemu je javnost bila obaviještena posredstvom stranice Udruge za zaštitu životinja "Sveti Franjo Asiški - Imotski" na Facebooku. Uskoro se Ekonomska škola oglasila kazavši kako ih je o događaju obavijestila skupina zgroženih učenika, dok je slučaj preuzela policija i proslijedila DORH-u kaznenu prijavu protiv 19-godišnjaka.

Ravnatelj Đuzel nam je prošlog tjedna rekao kako je učenik već imao opomenu pred isključenje i to zbog incidenta koji je uključivao životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 18:55